A miniszter köszöntötte a romániai magyar iskolák pedagógusait

Élen kell járniuk a magyar identitás megőrzésében – mondta Kásler Miklós, az Emmi tárcavezetője.

Magyar Nemzet
2020. 09. 12. 15:47
KÁSLER Miklós
Budapest, 2020. augusztus 25. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere az iskolai tankönyvkiszállításról és a köznevelési intézmények járványügyi protokolljáról tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erõforrások Minisztériumának Tükörtermében 2020. augusztus 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Élen kell járniuk a magyar identitás megőrzésében, és olyan használható tudást kell adniuk a diákok számára, amely segíti őket az életben – ezekkel a szavakkal köszöntötte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a romániai magyar iskolák pedagógusait a tanévnyitó alkalmából.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közleménye szerint a tárcavezető köszöntőjében kiemelte, hogy a romániai magyar iskolák pedagógusaira fontos feladat hárul, hiszen az oktatás minőségének fenntartásával és emelésével lehet csak elérni azt, hogy a magyar szülők gyermekeiket magyar óvodákba, majd magyar iskolákba írassák.

Videoüzenetében együttműködésre szólította fel a fiatalokat, hozzátéve, hogy bárhol éljenek is a világban, a szorgalommal megszerzett tudásukat felhasználva válhatnak a társadalom hasznos tagjaivá.

Végezetül hangsúlyozta, hogy mind a magyar pedagógusoknak, mind pedig a magyar diákságnak kiemelt szerepe van abban, hogy a 100 évvel ezelőtt aláírt trianoni békeszerződés után is összetart a nemzet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.