Bajkai: A baloldal erkölcsi és anyagi csődbe vitte az országot

A választók becsapásával elnyert polgármesteri székben ülve láthatólag tényleg bizonyítja minden nap a hozzá nem értését. Hivatalát megcsúfolva nem szolgál, hanem párttársai zsebeinek kitömésével foglalkozik, ugyanakkor bajt bajra halmozva számolja fel Erzsébetváros fejlődését, eddigi eredményeit – írja Bajkai István (Fidesz) országgyűlési képviselő Niedermüller Péternek (DK), erzsébetvárosi polgármesternek adott válaszában. A Gyurcsány-párti politikus nyílt levélben igyekezett kioktatni Novák Katalin családokért felelős minisztert, valamint bírálta a kormány otthonteremtési programját.

2020. 09. 23. 13:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajkai István (Fidesz) országgyűlési képviselő arra szólította fel Nidermüler Péter VII. kerületi DK-s polgármestert, először bizonyítsa, hogy képes egy városrész vezetésére, mielőtt másokat oktatna ki. A kormánypárti honatya arra reagált, hogy Nidermüller a családokért felelős tárca nélküli miniszteréhez, Novák Katalin ellen intézett durva kirohanást egy nyílt levélben, amelyben azt kifogásolta, hogy a kormány nem a bérlakásprogramot támogatja, hanem azt kéri az emberektől, hogy saját tulajdonú ingatlanokat vásároljanak. – Ön a választók becsapásával elnyert polgármesteri székben ülve láthatólag a hozzá nem értését bizonyítja napi szinten, s hivatalát megcsúfolva nem szolgál, hanem párttársai zsebeinek kitömésével foglalkozik, miközben felszámolja Erzsébetváros fejlődését, eddigi eredményeit – írta Nidermüllernek Bajkai.

– Bár január óta öntől tudhatjuk, hogy

a fehér, keresztény, heteroszexuális emberek „rémisztő képződmények”, és augusztusban azt is megtudhattuk, hogy önnek a Pride „már-már nemzeti ünnep”,

nagyon sajnáljuk, hogy a bejegyzésében kifejtett családpolitikai és otthonteremtési gondolatait és aggodalmait korábban nem osztotta meg a párttársaival, amikor is 2002 és 2010 között

tönkretették az országot és magyar családok százezreit

– emlékeztetett a honatya. Hozzátette: azt is sajnálják, hogy Niedermüller nem emelte fel a szavát akkor, amikor a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok a családoknak járó minden kedvezményt felszámoltak.

– Ön és párttársai mélyen hallgattak, amikor elvették az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményét, majd eltörölték az otthonteremtési támogatásokat. Akkor sem hallottuk fennhangon tiltakozni

– jelentette ki a kormánypárti politikus. Emlékeztetett: a 2010-es kormányváltás után az új, fideszes kabinet első dolgai között volt, hogy megsegítse a cserben hagyott devizahiteles családokat, talpra állítsa a gazdaságot és új családtámogatási rendszert vezessen be. – Már 2010-től bevezettük a családi adókedvezmények rendszerét, majd 2015-től elindult a Családok Otthonteremtési Kedvezménye (csok). 2018-tól tovább növeltük a családi adókedvezményeket. Elindítottuk a Babaváró Támogatást – sorolta Bajkai. Hozzátette:

ma már a demográfiai adatokból is látszik, hogy a kormány családpolitikája a legjobb úton jár. – Soha nem látott magasságban van a gyermekvállalási kedv és a házasságkötések száma

– hangsúlyozta a politikus. Szavai szerint ezzel szemben Nidermüllerék olyan lehetőségeket vettek el az erzsébetvárosi családoktól, mint a nekik járó vásárlási kedvezményeket biztosító Erzsébetváros kártya, az ingyenes karácsonyfa, az ingyenes vitamincsomag, az ingyenes húsvéti sonka, valamint a családok kedvezményes állatkerti belépője.

– Egyetlen tollvonással kihúzták a költségvetésből az óvodai udvarok rekonstrukcióját, a közterületek és az utcák felújítását. A lakáspályázatoknál olyan előnytelen feltételeket szabtak, amelyek szinte piaci feltételeket teremtenek azoknak, akik egyáltalán elindulnának – sorolta fel Bajkai István a DK-s polgármester egyéves regnálása alatt hozott népszerűtlen intézkedéseket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.