időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Intő jelnek tartja Tarlós István a fővárosban zajló folyamatokat

Forrás: magyarhirlap.hu
2020.09.09. 13:09
Intő jelnek tartja Tarlós István a fővárosban zajló folyamatokat

Tarlós István volt főpolgármester a Magyar Hírlapnak szeptember 9-én megjelent interjújában kifejtette: a jelenlegi városvezetés egy éve alatt nem születtek átgondolt, a főváros érdekét, hasznát, fejlődését szolgáló döntések, a baloldali városvezetés a politikai megnyilvánulásokra helyezi a hangsúlyt Budapest megújulása helyett.

Elmondta: miniszterelnöki főtanácsadóként nyugodtabb az élete, mint főpolgármesterként, örül, hogy dolgozhat, de emellett jut ideje többek között az olvasásra is. Budapest egykori első embere elrendezte magában a tavaly októberi önkormányzati választások eredményét. Azt állítja ugyanakkor, hogy a jelenlegi városvezetés állandó, a kormányt bíráló háborúskodása árt Budapestnek:

Erő felmutatása nélkül nehéz politizálni. Megértem, hogy a fővárosi ügyekben a Fidesz nagyon óvatos kommunikációt folytat, hiszen az ellenzék egykettőre ráront a Budapest-ellenesség vádjával, majd online sajtója hosszan és lelkesen mantrázza aztfejtette ki Tarlós István. A főtanácsadó hozzátette: ha azonban a főváros jelenlegi vezetője zömmel csak politizál, és a facebookolásban, demonstrációk­ban kimerülő szereplései – ahol rendszerint nem is rendelkezik kompetenciával – felülmúlják a törvényben rögzített kötelező feladatai ellátására fordított időt, energiát, az már valószínűleg nincs rendben.

A momentumos kezdeményezésre létrehozott korrupciógyanús ügyek feltárására létrehozott budapesti vizsgálóbizottságról Tarlós István véleménye az, hogy ez is politikai fogás, egy év elteltével, már a következő választások kampányolásához igazítva ütemezték. A volt főpolgármester hangsúlyozta: a korábbi ellenzéki városvezetés 2010-ben mintegy két és félszer annyi adósságot hagyott örökül, mint amennyivel tavaly októberben átadták a várost Karácsony Gergely stábjának, ráadásul 200 milliárdos tartaléka is volt ekkor Budapestnek. Tarlós szerint ráadásul a 4-es metró és a Bálna-rendezvényközpont ügye – amelyek szintén szerepelnek a korrupciógyanús listán – 2010 előtti beruházások, tehát egyáltalán nem kapcsolhatók az általa vezetett kilenc évhez.

Karácsony Gergely kijelentésére, mely szerint kilenc év semmittevése után 2019 novemberében kezdődött csak érdemi munka a Lánchíd felújításának ügyében, Tarlós úgy reagált, hogy méltóságon alulinak tartja ezt kommentálni. Tavaly december 5-én jött meg egy még az ő városvezetése során elrendelt szakértői vélemény a híd rekonstrukciójáról, a város kasszájának átadásakor megvolt erre a megfelelő keretösszeg is, érthetetlen ezért a jelenlegi főpolgármester időhúzása, a sárga csíkokkal felfestett kerékpársávok helyett ezzel kellett volna foglalkoznia Budapest vezetőjének.

Tarlós István attól tart, hogy ha 2022-ben elméletileg a jelenlegi ellenzék győzne – ami Gyurcsány Ferenc nélkül elképzelhetetlen – Magyarország nagyon rossz helyzetbe kerülne a bevándorlásveszélyt, a nemzeti identitást, a rendet, a kultúrát, a családmodellt és a makrogazdaságot tekintve is. A volt főpolgármestert nagyon elszomorítja, hogy a baloldali ellenzéket, ezen belül a Momentumot csak az ígérgetés, az általános vádaskodás, a provokatív tiszteletlenség, az elbizakodottság jellemzi a nemzetállamiság és a hagyományos értékek megtagadása, a természettudomány, a biológia leértékelése mellett. Úgy fogalmazott: az ellenzék erős az online terepen, elég sikeresen megszállták az egyetemeket, és szinte hipnotizálják a fiatalok tekintélyes részét. Tarlós szerint a Momentum ideológiája a magyar jövőt egyértelműen kedvezőtlen irányba alakítaná.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.