időjárás 1°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Közpénzek tízmillióit költi Karácsony saját céljaira

Nagy Orsolya
2020.09.02. 13:04
Közpénzek tízmillióit költi Karácsony saját céljaira

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook közösségi oldalra épülő kommunikációs tevékenységét az adófizetők finanszírozzák. Kiderült, a főpolgármester személyes profilját tizenhárman kezelik, a nyilvános adatok szerint eddig csaknem harmincmillió forintot költött Karácsony hirdetésekre.

Karácsony Gergely bort iszik és vizet prédikál! Visszataszító, hogy miközben a főpolgármester az átláthatóságról beszél, addig az adófizetők pénzét propagandára költi – állítja a Fidesz budapesti szervezete.

– Jogilag és erkölcsileg is kifogásolható, hogy Budapest Főváros Önkormányzata fizeti Karácsony Gergely privát Facebook-oldalának hirdetéseit – hívja fel a figyelmet a budapesti Fidesz. Hozzátették: egy olyan oldalról van szó, amely Karácsony Gergely főpolgármestersége előtt is létezett, és amelyen a főpolgármester elsősorban nem a fővárossal kapcsolatos információkat oszt meg, hanem politikai propagandára használja.

A nyilvános adatok szerint eddig csaknem harmincmillió forintot költött Karácsony Gergely Facebook-oldalának hirdetéseire.

– Az is megfigyelhető, hogy a Budapest Főváros Önkormányzata által finanszírozott hirdetésekre eleinte 25 és 30 ezer forintot költöttek, mostanra azonban már a dupláját fizetik ki. Szintén nyilvános adat, hogy összesen 13 ember dolgozik Karácsony Gergely Facebook-posztjain – áll a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció közleményében.

A fővárosi Fidesz–KDNP ezért azt kérdezi Karácsony Gergelytől, hogy a Facebook-oldalának kezelői közül hányan állnak a Budapest Főváros Önkormányzata alkalmazásában, vagyis hány embert fizetnek közpénzből facebookozásért, és ők mennyi pénzt kapnak ezért?

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.