Kiskorúakat futtatott két emberkereskedő Somogyban

A Somogy Megyei Főügyészség több tizennyolcadik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a 38 éves nővel és 43 éves élettársával szemben, akik a hozzájuk szökött, kiszolgáltatott helyzetű lányokat prostitúcióra bírták rá, majd a bevételből tartották el magukat.

2020. 09. 22. 11:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint egy 2000-ben született, hányattatott sorsú lány az interneten ismerkedett meg az asszony fiával, akivel párkapcsolatot létesített, és rendszeresen kiszökött hozzájuk az intézetből. A biztonságos otthonra vágyó sértettet a megvádolt nő 2017 decemberében hivatalosan is családjába fogadta, és a gyámja lett. A kiskorú lány ekkor költözött be a vádlottak elhanyagolt, félkomfortos, három helyiségből álló házába, ahová nem volt bevezetve a folyóvíz, így a tisztálkodási lehetőségek is korlátozottak voltak.

2018 tavaszán a vádlottak felvetették, hogy a sértett prostitúcióval járuljon hozzá az eltartásához és a családi kiadásokhoz,

ezért a kiszolgáltatott fiatal lányt naponta kivitték a 61-es főút Inke és Vése közötti szakaszára, és rábírták arra, hogy az út mellett szexuális szolgáltatást nyújtson az autósoknak. A nő – aki szintén dolgozott prostituáltként – óvszerrel is ellátta a fiatal lányt, továbbá telefonon is szervezett találkozókat neki, jellemzően külföldi férfiakkal, akik a sértettet panziókba vitték. A szexuális szolgáltatás ellenértékét (ami alkalmanként 10-25 ezer forint volt) a sértett mindig átadta a vádlottaknak.

A vádlottak 2019 nyarától, majd 2019 decemberétől még két, ugyancsak nehéz sorsú, intézetből szökött kiskorú lányt fogadtak be otthonukba, akiket szintén szexuális szolgáltatásra vettek rá.

 

A prostitúció ellenértékét a vádlottak ezektől a lányoktól is beszedték, és a megélhetésükre, illetve arany ékszerek vásárlására fordították. A vád szerint a terheltek ezzel emberkereskedelmet valósítottak meg, mivel a létfenntartásukat biztosító, családi háttérrel nem rendelkező, velük függőségi viszonyban lévő kiskorúakat vettek rá prostitúcióra. Ez akkor is bűncselekmény, ha ezt a sértettek önként vállalták, mivel kiszolgáltatott kiskorúak érvényes beleegyezést ehhez nem adhatnak.

Ilyen jellegű emberkereskedelem bűntette miatt jelenleg is több ügy van folyamatban a Somogy Megyei Főügyészségen. A súlyos bűncselekmény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A főügyészség a beismerés és a tárgyalásról való lemondás esetén tíz-tíz évi fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.