időjárás 1°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

Letiltotta a Twitter a magyar kormány hivatalos fiókját

Forrás: MTI, facebook.com/zoltanspox
2020.09.30. 12:04
Letiltotta a Twitter a magyar kormány hivatalos fiókját

Mindenféle előzetes magyarázat nélkül letiltotta Magyarország kormányának hivatalos fiókját, az About Hungaryt a Twitter – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán a Facebookon.

Kovács Zoltán ezt rendkívül érdekesnek nevezte annak tükrében, hogy az Európai Bizottság éppen szerdán fogja publikálni első jogállamisági jelentését.

„Úgy látszik, végérvényesen beköszöntött a szép új világ, amelyben megtörténhet az az abszurd eset, hogy elhallgattatják a techóriások azokat, akik más véleményen vannak, mint a libernyákok” – írta.

https://www.facebook.com/zoltanspox/photos/a.404437369715250/1684935558332085/?type=3

Hozzátette, megtették a szükséges lépéseket, várják a Twittertől a hivatalos választ és magyarázatot.

Nem először alkalmaz véleményterrort a twitter

A pedofíliát elítélő bejegyzést tett közzé CJ Pearson konzervatív aktivista a Twiterren, mire a közösségi oldal letiltotta a fiókját. Míg a pedofilok nyugodtan eszmét cserélhetnek egymással, megvitathatják beállítottságukat a Twitter szabályzata szerint, addig az ellentétes véleményt nem tűri meg a közösségi oldal.

„Amerikában minden pedofilt kasztrálni kell” – írta Twitter-oldalán CJ Pearson, mire a közösségi oldal letiltotta fiókját a bejegyzés miatt, mert az megsértette a „visszaélésekre és zaklatásokra” vonatkozó irányelveit. A szabályzat szerint ugyanis senki sem zaklathat másokat, és nem buzdíthat erre senkit. Ez azt is jelenti, hogy nem fejezheti ki abbéli kívánságát vagy vágyát, hogy valakit fizikai sérülés érjen. Míg a pedofilellenes véleményt azonnal tiltotta a közösségi oldal, maguk a pedofilok épp a Twitteren szerveznek maguknak közösséget, számos olyan fiókot lehet találni, amelyet pedofilok működtetnek.

Bár a Twitter szerint zérótolerancia van náluk az olyan tartalmakkal szemben, amelyek a gyerekek szexuális kizsákmányolását mutatják, és ez ellen aktívan harcolnak is, a szabályzatban azonban az áll, hogy a pedofilok nyugodtan megbeszélhetik egymással a kiskorúakhoz való vonzódásukat. Ráadásul meztelen képet is megoszthatnak a gyerekekről, ha az nem szexuális helyzetben ábrázolja őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.