Megnyílt a Mathias Corvinus Collegium első erdélyi központja

Sepsiszentgyörgyön nyitja meg kapuit a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal tehetség programjának (FIT) első erdélyi központja. Az októbertől kezdődő ingyenes kurzusokra szeptember 30-ig várják az ötödik osztályos diákok jelentkezését. Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója továbbá ismertette: már javában zajlik a debreceni és székesfehérvári FIT-központ elindításának előkészítése is.

Magyar Nemzet
2020. 09. 25. 13:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az egyedülálló képzési forma a felső tagozatos diákoknak nyújt kivételes, iskolán túli tehetséggondozást: emeli a gyerekekben a tudás iránti vágyat, felkészíti őket a továbbtanulásra, valamint segíti a tudatos pályaválasztást és az életben való érvényesülést is.

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az MCC ingyenes képzései a teljes Kárpát-medencei magyarság számára elérhetők legyenek a jövőben. Erdélyben jól állunk, hiszen a most induló Fiatal tehetség programunkkal az általános iskolától kezdve a diplomaszerzés utáni időszakig kínálunk lehetőséget a tehetséggondozásra a fiataloknak. Az, hogy az általános iskolásoknak szóló programunkkal is meg tudtunk jelenni Erdélyben, nagyban köszönhető a sepsiszentgyörgyi városvezetésnek” – mondta Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumának elnöke.

„Jelenleg 700 kisdiák vesz részt az ingyenes Fiatal tehetség programban. Magyarországon hat városban Veszprémben, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten és Budapesten, valamint Beregszászon és mostantól Sepsiszentgyörgyön is elérhető ez a képzési forma, sőt várhatóan még az idén megnyitja kapuit a debreceni és a székesfehérvári iroda, ahol éppen az új munkatársak toborzása zajlik” – ismertette Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója.

Baróthi Johanna, az MCC Fiatal tehetség programjának sepsiszentgyörgyi régióvezetője arról beszélt, hogy a FIT egyedülálló lehetőséget kínál az erdélyi magyar kisdiákok ismereteinek fejlesztésére. A Programot nagy érdeklődés kíséri Sepsiszentgyörgyön is; számos jelentkezőből kerül kiválasztásra az a huszonöt gyermek, aki végül csatlakozhat az izgalmas foglalkozásokhoz.

A Fiatal tehetség programnak köszönhetően a diákok például megtanulnak újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, sőt még a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek. A gyerekek ezek mellett olyan személetformáló foglalkozásokon is részt vehetnek, mint a terápiás állatok megismerése vagy a konfliktuskezelés tréningje, valamint a fogyatékkal élők világát megismertető érzékenyítő találkozások. A program az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetenként személyes jelenlétet igénylő játékos szombati foglalkozásokra épül. Mindezeken felül beszédközpontú angolóra és további közösségi programok színesítik a FIT által kínált lehetőségeket.

Az ötödikesek szeptember 30-ig még csatlakozhatnak a Fiatal tehetség programhoz, jelentkezni szülői ajánlással lehet a program honlapján keresztül. Ugyanezen a felületen, szintén szeptember végéig regisztrálhatnak az érdeklődők az új FIT-központok kapcsán megnyíló pozíciókra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.