Repülőtéri rakodók is benne voltak a drogüzletben

A nyomozók szerint 339 esetben árult drogot a banda, amelynek a reptéren is voltak beépített emberei.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 29. 14:22
Drogkereső kutya RRI
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Panaszukat szeptember 29-én elutasítva jogerősen is letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt a négy férfit, akik több száz esetben adtak el drogot. Kábítószer birtoklása miatt két vevőjük ellen is eljárás indult, ők szabadlábon védekezhetnek.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit is bevonta a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság annak a bűnügynek a felderítésébe, amelyben a gyanú szerint egy négyfős társaság rendszeresen árult drogot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környékén. A banda két tagja rakodóként dolgozott egy, a reptérrel szerződésben álló cégnél. A Magyar Nemzet információi szerint a két férfit direkt azért szervezték be a banda korábban már többszörösen büntetett tagjai – egyikük felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el a jelenleg terhére rótt jogsértéseket –, mert ők előéletük miatt nem kaphattak volna munkát a repülőtéren, nem volt erkölcsi bizonyítványuk.

A nyomozás adatai szerint a négyfős társaság többszörösen büntetett előéletű tagja 181, a másik kipróbált bűnöző 11, a két reptéri rakodó pedig 14, illetve 133 alkalommal kereskedett kábítószerrel. A repülőtéri rendőrök a TEK és a Készenléti Rendőrség bevetési egységeinek közreműködésével a kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozásban szeptember 25-én fogták el a gyanúsítottakat.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=MXB2oFrE5ZY&feature=emb_logo&has_verified=1

A kábítószer-kereső kutyával elvégzett házkutatások során eladásra előkészített, kiporciózott drogot találtak és foglaltak le a rendőrök, amelyekről a szakértők megállapították, hogy kokaint tartalmaznak. Még a gyermekbútorok és a kazánház réseiben is volt kokain, amit a nyomozás adatai szerint húszezer forintért árusítottak, az egy grammnyi adag negyven százalék drogot tartalmazott, koffeinnel volt felütve. Az még nem tisztázott, hogy a hígítást a most elfogott banda tagjai végezték-e el, vagy eleve így vették az anyagot, ezt is vizsgálják az eljárásban. A nyomozók nagy értékű autót, készpénzt, műszaki cikkeket, órákat és ékszereket is lefoglaltak, ezeket a felderítés adatai szerint a drogbizniszből vásárolták a gyanúsítottak. A Magyar Nemzet információi szerint jelenleg azt is vizsgálják a nyomozók, hogy a négyfős banda rakodóként beépített embereinek köze lehet-e a kokain légi úton történő becsempészéséhez.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Túrós András ezredes által vezetett nyomozóinak hatáskörébe tartozik a repülőtéri dolgozók védelmi háttér-ellenőrzése, vagyis hogy az ide vonatkozó ágazati törvény szerint a légi közlekedés területén kizárólag olyan munkavállalók dolgozhatnak, akik nem követtek el bűncselekményeket. A kriminális életvitel a légi közlekedésre nézve súlyos biztonsági kockázatot jelent, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság folyamatosan és visszatérően figyelemmel kíséri a repülőtéri munkavállalók feddhetetlen életvitelét, és intézkedik a bűncselekményekkel, valamint azok elkövetőivel kapcsolatban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.