Salgótarjáni szocialista polip

Több MSZP-s politikus és embereik szerepvállalása mellett kiterjedt gazdasági hálózat működik Nógrád megyében – erről adott ki tájékoztató kiadványt a salgótarjáni Fidesz. A nagyobbik kormánypárt először a Triomer Kft. körüli összefonódásokat tárta fel, de ígéri, folytatják a szocialista polip bemutatását.

2020. 09. 11. 21:44
Fekete Zsolt
Fekete Zsolt balliberális polgármesternek főhet a feje a vizsgálat miatt Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első dominó eldőlt, és sorra derül ki, hogyan áll össze a Nógrád megyei szocialisták és embereik által működtetett gazdasági hálózat – erről az Akta, a Fidesz salgótarjáni szervezetének kiadványa számolt be. Ígéretük szerint a következőkben bemutatják, miként vándorolnak a fejlesztési pénzek, ki mikor, melyik társaságban bukkan fel tulajdonosként és ügyvezetőként.

A szeptemberi számban a Triomer Kft. körüli összefonódásokat tárták fel. A társaság 2004-ben alakult, székhelye 2011-ben került Salgótarjánba. Oláh Péter a kft.-ben 2011-től kezdve többször volt ügyvezető igazgató, aki idén január 1-jéig a Salgótarjáni Városfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója volt, jelenleg pedig a Geopark Kft. ügyvezetője. Ezekben a pozíciókban Fekete Zsolt (MSZP) polgármester a felettese. Kiemelték: még ennél is érdekesebb, hogy a fellelhető információk alapján a Triomer Kft. ügyvezető igazgatója volt Molnár Károly is, aki jelenleg az MSZP városi elnöke, a piac igazgatója, a gazdasági bizottság elnöke és a polgármester fejlesztésekért felelős megbízottja.

Az Akta szerint a Triomer Kft. szerepe azért fontos, mert ez az egyik olyan cég a Gelka System Kft. mellett, amely szinte minden salgótarjáni közbeszerzésnél megjelenik. A társaság csak az elmúlt évben három nagy értékű pályázatot nyert el a salgótarjáni önkormányzattól, és a Salgó Vagyon Kft. is kötött a céggel egy százmillió forintos keretszerződést. Ezek után nem csoda, hogy a Triomer Kft. a 2019-es év után negyvenmillió forint osztalékot fizetett ki úgy, hogy tavaly a cégnek 532 millió forintos bevétele és 120 millió forint adózás előtti nyeresége volt. Az Akta szerint nem véletlen, hogy a városfejlesztő cég korábbi ügyvezetője, Oláh Péter a Triomer Kft. százszázalékos tulajdonosa lett.

A cég és a Gelka System Kft. is ajánla­tott tett annak a játszóháznak a megépí­tésére, amely kapcsán a baloldal a közelmúltban hírhamisítással próbálkozott. Beszámoltunk arról, hogy a balliberális Ezalényeg.hu megyei internetes oldalán olyan cikk jelent meg, amelyben igyekeztek az elfuserált játszóházfejlesztést a helyi Fidesz nyakába varrni. Amikor rájöttek, hogy a várost a baloldal vezeti, a cikk lekerült a portálról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.