Borúsabb időjárásra lehet számítani az ünnepi hosszú hétvégén

Október 23-án, pénteken még több lesz a napsütés, utána viszont több helyen esőre is készülni kell.

Forrás: MTI, met.hu2020. 10. 22. 18:22
null
Hajnalonként ismét többfelé lehet pára és köd Fotó: Komka Péter Forrás: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhősebb, borúsabb idő várható a hosszú hétvégén. Október 23-án, pénteken még több lesz a napsütés, utána viszont több helyen esőre is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken az éjszaka képződő köd az északi megyékben több helyen tartósan megmaradhat. A ködös, borult tájakon előfordulhat szitálás. Napközben általában változóan felhős időre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel. A leghűvösebb órákban 3-10 Celsius-fok lesz, délnyugaton lesz enyhébb a hajnal. Napközben többnyire 14-22 fokig melegszik a levegő, de a borongós területeken ennél alacsonyabb hőmérsékleti értékek várhatóak.

Hajnalonként ismét többfelé lehet pára és köd
Fotó: MTI/Komka Péter

Szombaton párásság, ködfoltok főként az ország északi, északnyugati felén lehetnek. Napközben nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Elszórtan előfordul eső, zápor. A minimumhőmérséklet 5-12, a maximumhőmérséklet 13-19 fok között alakul.

Vasárnap is lesznek pára- és ködfoltok. A Dunántúlon nem valószínű számottevő csapadék, a Dunától keletre több helyen előfordulhat eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-10, a legmagasabb hőmérséklet 13-18 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Az elmúlt napok melegedő és napos időjárását követően borúsabb, barátságtalanabb arcát mutatja az ősz, de komoly lehűléstől egyelőre nem kell tartani.

Ami pedig a távolabbi kilátásokat illeti, hétfőn vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de maradhatnak erősebben felhős vidékek, főleg északkeleten. Számítani lehet párásságra, ködfoltokra. Elsősorban keleten, északkeleten valószínű helyenként eső, záporeső. A déli szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon erős lökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Kedden nyugaton jobbára erősen, keleten változóan felhős lesz az ég, főként a Dunántúlon várható több helyen eső, záporeső. Az északkeleti, északi szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 11 és 15, a Dunától keletre 16 és 20 fok között alakul.

Október 28-án, szerdán keleten változóan, másutt többnyire erősen felhős lesz az ég. Főként a Dunántúlon várható elszórtan eső, záporeső. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Dunántúlon több helyütt megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20, a nyugati vidékeken 11 és 14 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.