Botrányos ügyek jellemezték a balliberálisok egy évét Érden

A kormánypártok szerint Érd városa elvesztett egy esztendőt a baloldali vezetés hibájából.

2020. 10. 13. 19:00
null
Vajon meghátrál-e a lakossági nyomás miatt a balliberális vezetés? Forrás: Facebook/Csőzik László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen, a baloldali városvezetéshez köthető fejlesztés, beruházás nem indult Érden, egyetlen sikeres pályázatot sem tudnak felmutatni, és egyetlen centi új út nem épült szeptemberig – tudatta a balliberális vezetés elmúlt egy évét áttekintő elemzésében az Érdioldal.blog.hu. Kiemelték: mivel sem Csőzik László polgármester, sem a helyi média nem ad tényszerű tájékoztatást az érdi ügyekről, ezért ők tárják ezeket a közvélemény elé. Az internetes oldal hónapról-hónapra végigvette a balliberális városvezetés ténykedését, rámutatva arra, hogy a Csőzik-éra első éve, az önkormányzat élete a botrányokról szólt.

Az Érdioldal.blog.hu kiemelte: a polgármester már az elején hazugsággal indított, mert valótlanul azt állította, hogy üres kasszát örökölt a fideszes vezetéstől.

Hozzátették: ezzel szemben az volt az igazság, hogy Csőzik László korábbi állításaival szemben több mint negyvenmilliárd forint fejlesztési pénz és csaknem ötszázmillió forint működésre fordítható forrás volt a város kasszájában.

A polgármester utólag el is ismerte, hogy korábban nem mondott igazat. Novemberben újabb botrány következett, mert bár a választási kampányban Csőzikék megígérték, hogy valamennyi 65 év feletti választópolgárnak eltörlik az ingatlanadóját, végül ebben a kedvezményben csak az érintettek kis töredéke részesülhet. Februárban az érdi önkormányzat több mint háromszázmillió forint szolgáltatói díjat nem fizetett ki a helyi közétkeztetéssel megbízott cégeknek, majd távozott Érd jegyzője, aki közel három évtizedig szolgálta a várost, és ezután egy sor szakembernek felmondtak a polgármesteri hivatalban. Nem sokkal később Csőzik László lemondott az érdligeti bölcsőde megépítéséről. Márciusban a polgármester tízezer, adományként érkező kínai maszkot ígért az érdieknek, de a védőfelszerelés azóta sem érkezett meg.

A polgármester nem lehet elégedett az eltelt egy évvel
Fotó: Facebook/Csőzik László

Az internetes oldal egyebek mellett arra is emlékeztetett, hogy a városvezetés ténykedése miatt áprilisra lényegében elemeire hullott az addig nagyon jelentős erőt képviselő női kézilabdacsapat.

Májusban pedig Csőzik polgármester úgy beszélt egy lehetséges csődközeli helyzetről, hogy közben kiderült: több százmillió forint jut ügyvédekre, tanácsadókra, rendezvényekre és a városvezetés imázsát építő helyi médiára.

Júliusban az a hír kavart óriási botrányt, hogy a polgármester a veszélyhelyzetet kihasználva 106 határozatot és 13 rendeletet fogadott el a képviselők tudta nélkül, ráadásul a különleges jogrend utolsó napján 46 határozatot hozott meg. A kormányhivatal később kimondta, hogy Csőzik László nem tartotta be a hatályos jogszabályokat.

Közben világossá vált az is, hogy a balliberális városvezetés hibájából a korábbi tervekkel ellentétben, szeptemberben nem kezdődhetett meg az oktatás a Batthyány általános iskola új épületében. Várhatóan tavasszal lehetnek új eszközök az iskolában. Ugyancsak a szeptember híre volt, hogy Érd helyett Üllőt választotta a Lenovo a nyolcmilliárd forintos, ezer új munkahelyet teremtő számítógépgyárának a helyszínéül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.