A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A DK feljelentette a magyar kormányt az Európai Bizottságnál

A Demokratikus Koalíció minden eszközt megragad, hogy Varga Zsolt András ne lehessen a Kúria elnöke.

Végh Attila
Forrás: Facebook2020. 10. 10. 15:34
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. október 14. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtótájékoztatót tart Az önkormányzati választások értékelése címmel a párt budapesti központi irodája sajtótermében 2019. október 14-én. A pártelnök úgy látja, az ellenzéki oldalon nincs alternatívája a legszélesebb körû együttmûködésnek. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció (DK) Az Európai Bizottsághoz fordul, hogy Varga Zsolt András ne lehessen a Kúria elnöke – jelentette be Rónai Sándor, a párt EP-képviselője egy szombaton tartott online sajtótájékoztatón.

A DK szerint felháborító, hogy a kormány a saját pártkatonáját akarja a Kúria elnökének – mondta Rónai Sándor, és emlékeztetett: pártjuk már a jelölt országgyűlési igazságügyi bizottság előtti meghallgatása után jelezte,

minden lehetséges nemzetközi fórumon megtámadják a szerintük botrányos jelölést, amit a mai nappal meg is tettek.

Rónai Sándor figyelmeztette a Fideszt, hogy az Európai Bizottságnak jogában áll kérni a magyar kormánytól a szerintük pártállami módszerekkel történt kinevezés visszavonását. A Velencei Bizottságot is tájékoztatták a DK által jogsértésnek titulált történtekről, ami Rónai szavait idézve dél-amerikai banánköztársaságokra jellemző. Varga Zsolt András egyébként tagja a Velencei Bizottságnak, így Gyurcsány Ferenc pártja olyan testületnél tett panaszt a kinevezése miatt, amely méltónak tartja arra, hogy a tagja legyen.

Rónai Sándor hangsúlyozta, hogy a DK szerint Varga Zsolt András ezer szállal kötődik a Fideszhez és a legfőbb ügyészhez, ami ellenkezik a bírói függetlenség elvével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.