Kisvállalati adó, ÁFA-bevallás – adóügyi könnyítések jönnek

Benyújtotta a Pénzügyminisztérium az adóügyi könnyítésekről szóló törvényjavaslatát a parlamentnek – közölte a minisztérium az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 10. 13. 21:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A módosításokkal jövőre kedvezőbbé válik a kisvállalati adó, a vállalkozások segítséget kapnak az ÁFA-bevallásaik kitöltésekor, az elsőfokú államigazgatási ügyek döntő többsége illetékmentes, az otthoni magánfőzés és a bérfőzés pedig újra adómentes lesz. A javaslat tartalmazza az Európai Unió új szabályait is, azokat, amelyeket minden tagállamban kötelező alkalmazni – áll a közleményben.

A törvényjavaslatban a gazdaságvédelmi operatív törzs az adóbürokrácia csökkentésére tett javaslatai szerepelnek, amelyek a koronavírus-válság idején tovább segítik a magyar vállalkozásokat és biztosítják a munkahelyek védelmét – jelentette ki a PM.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.