Koncz Ferenc fideszes képviselőre emlékeztek Tokajban

Gulyás Gergely: Koncz Ferenc politikai életműve legméltóbban úgy élhet tovább, ha lánya, Koncz Zsófia lép örökébe.

Forrás: MTI2020. 10. 02. 19:48
KONCZ Ferenc
Tokaj, 2020. október 2. Koncz Zsófia országgyûlési képviselõjelölt beszédet mond a nyáron motorbalesetben elhunyt édesapja, Koncz Ferenc fideszes országgyûlési képviselõ tiszteletére rendezett megemlékezésen Tokajban, a Paulay Ede Színházban 2020. október 2-án. A politikus ezen a napon töltötte volna be 61. életévét. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koncz Ferencre, a Fidesz idén nyáron motorbalesetben elhunyt országgyűlési képviselőjére emlékeztek pénteken Tokajban, a Paulay Ede Színházban, a politikus ezen a napon töltötte volna be 61. életévét. A megemlékezésen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: Koncz Ferenc politikai életműve legméltóbban úgy élhet tovább, „akkor maradhat velünk”, ha lánya, Koncz Zsófia lép örökébe, ha őt választják meg az október 11-i időközi országgyűlési választáson a szavazópolgárok.

Az 1959. október 2-án Tornaszentjakabon született Koncz Ferenc életművét méltatva a miniszter úgy fogalmazott: munkája az elmúlt évtizedekben oly mértékben kötődött választókörzetéhez, egyebek mellett Tokaj-Hegyaljához, hogy senki nem tudta volna elképzelni, hogy más képviselje őket az Országgyűlésben, ahol négy ciklusban dolgozott.

Felidézte Koncz Ferenchez fűződő személyes élményeit, és azt is elmondta: ha a térségben fejlesztésekről volt szó, akkor mindig Koncz Ferenc volt az, akihez érdemes volt fordulni, akkor is, ha helyi, megyei volt, és országgyűlési képviselőként is.

– Jó, tisztességes ember volt a magyar közéletben, a politikában, mindenkihez szeretettel fordult – mondta.

– Optimizmussal tekintett a jövőbe, készült a következő választásra is, körzetéért sokat tett, és még többet akart – mondta Gulyás Gergely, hozzátéve: lányának, Koncz Zsófiának az az örökség jutott, hogy apja politikai életművét folytassa az október 11-i választás után, amelynek megnyeréséhez sok sikert kívánt.

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a megemlékezésen úgy fogalmazott: Koncz Ferenc a vidéket szerető, azért tenni akaró képviselő volt, egész élete erről szólt, büszke volt szülőföldjére, gyermekeire, egyenes, nyílt szívű ember volt.

Koncz Zsófiáról azt mondta: jövő vasárnap apja helyére állhat, nyomdokaiba léphet, sok munkával, tenni akarással, úgy, ahogy ő tette. – Sikerre születtél, meg fogod csinálni, édesapád közéleti szerepét te viszed tovább – bátorította az elhunyt képviselő lányát.

Fotó: MTI/Balázs Attila

A képviselőjelölt, Koncz Zsófia felidézte pedagógus végzettségű apja életútját, és azt mondta: sokat tett a közösségért, választókörzetéért, az oktatásért, a tehetséggondozásért.

– Elhívatott, elkötelezett ember volt – jelentette ki.

A megemlékezést követően Gulyás Gergely, Kocsis Máté és Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke átadott egy iskolabuszt Tokajnak, majd jótékonysági labdarúgó emlékmérkőzés volt a városi sportcsarnokban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.