időjárás 18°C Csaba 2022. július 6.
logo

Pikó András orbitálisat lódított a testületi ülésen + hangfelvétel

Nagy Orsolya
2020.10.06. 17:44
Pikó András orbitálisat lódított a testületi ülésen + hangfelvétel

A tisztakezűséggel és átláthatósággal kampányoló Pikó András józsefvárosi polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülésen kijelentette: sajnálja, hogy a kormány visszavette a 620 millió forintos támogatást az önkormányzati tulajdonú bérlakások rendbetételére, mert apja kiváló építési szakember, és el tudná végezni a munkát – mindez az antikorrupciós stratégia napirendi vitájában hangzott el. Pikó a beszédében utalt arra, hogy azzal sincs semmi baj, hogy a miniszterelnök apjának bányái vannak, az ő apjának pedig építési vállalkozása. Mint kiderült, Pikó csak kitalálta az édesapjáról a sztorit, aki évekkel ezelőtt meghalt.

Pikó András szavaival félrevezette a sajtót és mindenki mást, aki a testületi ülést megnézte, amikor halott édesapját építési vállalkozónak állította be. Pikó szavait szó szerint közöltük. Ha valakit ezzel megbántottunk, akkor elnézést kérünk.

A hangfelvétel itt elérhető:

[audio mp3="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2020/10/hanganyagNOrsi1.mp3"][/audio]

Juharos Róbert, a Fidesz–KDNP képviselője emlékeztette a testületet arra, hogy harmincéves józsefvárosi politikai munkássága során a kerületben ez idáig soha nem fordult még elő a menzabotrányhoz hasonló korrupciógyanús ügy. Pikó András polgármester a válaszában azzal indokolta a rendkívüli jogrend alatt egy személyben meghozott döntését a közétkeztetési szolgáltató váltására, hogy ki tudja rúgni az önkormányzati megbízások közül Süllőst és Mészárost. Helyette egy külföldi érdekeltségű céget bízott meg a közétkeztetési feladatokkal, úgy, hogy már a közbeszerzési kiírás előtt tudni lehetett, ki a nyertese a tendernek.

– Tudom, hogy önöknek fontos, hogy a kenyéradó gazdájukat el kell látni – vádaskodott Pikó, aki szerint jól cselekedett azzal, hogy a szabályokat áthágva felbontotta a Klassz Menzával a szerződést. A polgármester utalt arra, hogy csak azért büntette meg az önkormányzatot hatvanmillió forintra a Közbeszerzési Hatóság, mert szerinte az kormányközeli. Majd a baloldali politikus úgy folytatta: ha nem vették volna el a 620 millió forintot az önkormányzattól a bérlakások felújítására, akkor tehettek volna egy próbát a kormányközeli Mészáros Lőrinc nélkül.

– Az én édesapám a legjobb építési vállalkozó, ide tudna jönni, fel tudná újítani ezeket. Ezzel semmi baj nem lenne, arra következtetek, hogy azzal sincs semmi baj, hogy a miniszterelnök édesapjának bányái vannak, és onnan hordják a követ az útépítésekre. Sajnos nem tehet róla, hogy bányái vannak, az én édesapám se tehet arról, hogy egy jó építési vállalkozó – mondta Pikó, akiről kiderült, hogy édesapja meghalt és csak kitalálta a történetet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.