A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Pikó korrupcióval vádolja a budapesti díszpolgár Tarlóst

Budapest díszpolgárának választották Tarlós Istvánt és Demszky Gábort Budapest két korábbi főpolgármesterét az önkormányzatiság harmincadik évfordulóján. Karácsony Gergely főpolgármesternek az ennek kapcsán írt elismerő szavait azonban Pikó András, Józsefváros polgármestere nem szívlelte meg, és erősen kritizálta Tarlós Istvánt.

2020. 10. 01. 20:14
Pikó András (jobbra) Karácsony Gergely főpolgármesterrel Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amikor októberben frissen megválasztott főpolgármesterként először jártam a városházán, akkor tettem azt az ígéretet, hogy két elődömet, Demszky Gábort és Tarlós Istvánt Budapest díszpolgárainak fogom javasolni. Örülök, hogy tegnap benyújtott javaslatomat támogatta a Fővárosi Közgyűlés, mert egy olyan országban hiszek, ahol a politikai vitapartnerek lehetnek ellenfelek, de soha nem lehetnek ellenségek – írta Karácsony Gergely főpolgármester. Budapest regnáló vezetője hozzátette: amikor a politikusok ellenfeleiket elkezdik minősíteni, lekicsinylő, megalázó jelzőkkel ellátni, akkor emberi minőségüktől fosztják meg őket.

– Azt képzeljük, hogy velük szemben már minden megengedett.

Hogy nincs gát, nincs fék, nincs határ. Meggyőződésem, hogy ennek az országnak talán a legnagyobb problémája a tudatosan szított megosztottság, amely ma már szinte hadiállapottá vált, és amelynek mindannyian áldozatai vagyunk

– fogalmazott Karácsony Gergely. A főpolgármester hozzátette: ugyan sok vitája volt Tarlós Istvánnal, de elismeri munkásságát.

– Egyetlen pillanatra sem vitatom el Tarlós Istvántól, hogy teljes szívéből szereti ezt a várost, hogy rengeteget tett Budapestért.

Sok-sok nagyszerű dolgot is megvalósított

– méltatta Karácsony Gergely elődje munkásságát. Ám nem mindenki szívlelte meg a főpolgármester szavait.

Pikó András, Józsefváros polgármestere közösségi oldalán indokolta meg, hogy miért nem szavazta meg a két korábbi főpolgármester kitüntetését, mi több, Tarlós Istvánt erősen kritizálta.

– Tarlós István díszpolgársága kapcsán nemmel szavaztam, Demszky Gábor kapcsán tartózkodtam. Mielőtt az okokra rátérek, fontos jeleznem, hogy a két korábbi főpolgármester megítélése részemről nem azonos – hívta fel a figyelmet Pikó András. – Demszky Gábor a Kádár-kori demokratikus ellenzék kiemelkedő alakja, fiatalkorom egyik hőse, akinek számomra a városvezetői teljesítménye is jelentős. Tarlós István tíz évét nem tudom így értékelni,

Tarlós főpolgármestersége idején a főváros költségvetése elfeleződött, Budapest eladósodott, Tarlós semmiben nem állt ellen a kormány, fővárosiak többségi akaratát semmibe vevő terveinek – gondoljunk csak a Liget projektre.

Ne tagadjuk azt se, hogy a fővárosi közbeszerzések szépen illeszkedtek a Budapestet behálózó Fidesz-polip korrupciós szisztémájába – posztjában rágalmazta meg Tarlós Istvánt az a Pikó András, aki a korrupciógyanús menzabotrányba sodorta a józsefvárosi önkormányzatot és egyéves regnálása alatt egyetlen saját maga által elindított fejlesztést sem tud felmutatni a Soros alapítványoknak juttatott uniós forrásokon kívül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.