Rétvári: Védjük meg a gyermekeket

Akik a női jogok mellett álltak ki, azok egy szót sem szenteltek annak, hogy egy nőt erőszakkal megfenyegetnek.

2020. 10. 06. 10:56
RTVRI Bence
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence (KDNP) napirend előtti felszólalásában felidézte: a magyar családpolitika világhírű, amelynek bizonyítéka, hogy számtalan konferenciát szerveztek a témában, ahova a világ minden tájáról érkeztek érdeklődők. A közelmúltbeli botrányos esetet felidézve elmondta: Soros György támogatásával egy gendermesekönyvet adtak ki nemrég, amelyben a gyerekeket célozza meg ez a propaganda. – Hófehérke például már Avarbarna. Két királyfiból lesz egy pár. A tündértől nemváltást kérnek – elevenítette fel a KDNP-s politikus, hozzátéve, hogy ezek a témák inkább a nagykorúaknak valók, nem pedig óvodás korú gyermekeknek. A képviselő felidézte, hogy a gendermesekönyv ellen petíció is indult, az aláírásgyűjtés ötletgazdáját, Schittl Esztert pedig erőszakkal fenyegették meg. – Akik korábban monoklikat rajzoltak maguknak, azok nem álltak ki mellette. Akik Budapesttől Brüsszelig a női jogok mellett állnak ki, azok egy fél Facebook-posztot sem szenteltek annak, hogy egy nőt erőszakkal megfenyegetnek – emlékeztett Rétvári.

Zsigó Róbert, a család- és ifjúságügyi tárca nélküli miniszter államtitkára kiemelte: 2010-ben úgy határoztak az emberek, hogy egy családbarát országot kell építeni, amely a fiatal párok előtt reális lehetőséget nyit a gyermekvállalás előtt. A kabinet intézkedéseit felsorolva emlékeztetett a gyed megemelt összegére, a családbarát adórendszerre, a bölcsődei programra, amely növelte a férőhelyek számát és az ott dolgozó szakemberek bérrendezésére, valamint az ingyenes tankönyv biztosítására is. A gendermesekönyv kapcsán az államtitkár azt üzente, hogy „hagyják békén a gyermekeinket”, a kabinet pedig továbbra is a családokért dolgozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.