Célegyenesben Litvánia, de Horvátországból is dőlnek az aláírások

Sikerrel zárulhat a székely petíció, könnyen lehet, hogy az utolsó órákban ér célba a kezdeményezés.

2020. 11. 06. 15:40
null
Svédországba is sokakhoz eljutott az üzenet Forrás: Facebook/Írdalá.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arra számítani lehetett, Litvánia lehet összességében a negyedik ország, ahol a szombat éjféli határidőre összegyűlhetnek a székely petícióhoz a szükséges aláírások. Reggel óta újabb több mint ezren álltak a balti államban az ügy mellé, és már csak kevesebb mint 1400 szignó kell ahhoz, hogy meglegyen a kellő számú támogató. Ha továbbra is így gyűlnek az aláírások, akkor péntek estére, de legkésőbb szombat reggelre Litvániában teljesül a kitűzött cél.

Remekül hajrázik Horvátország is, reggel óta itt is több mint ezren támogatták a székely petíciót, de itt még mintegy 3500 szignó kell a jogszabályban előírt limit eléréséhez.

A második helyen egyelőre még mindig Spanyolország áll, itt eddig a cél hatvan százaléka teljesült, és mivel a főként katalán aláírások jellemzően a délutáni, esti órákban érkeznek, várható az ibériai állam előretörése is.

Akár néhány aláíráson is múlhat a székely petíció sorsa
Fotó: Facebook/Írdalá.hu

Nagy kérdés, hogy melyik lehet a negyedik befutó állam. Svédországban a szignók száma a szükséges mennyiség ötven százalékán áll, de itt egyelőre alacsony az aláírási hajlandóság. Meglepetést okozhat azonban Szlovénia, ahol ugyan még kevesebb mint kétezren álltak a székelyek ügye mellé, de az alacsony lélekszám miatt itt alig több mint négyezer szignó elég lenne ahhoz, hogy meglegyen a kellő számú aláírás.

Azért, hogy a székely petíció érvényes és eredményes legyen, mindenki nagyon sokat tehet.

Aki még nem írt alá, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székely petíciót. A támogatók azzal is segíthetnek, ha követik, lájkolják és kommentelik a Signiteurope.com négy közösségi médiafelületét (Twitter, Instagram, YouTube és Facebook). Fontos a Gerilla.hu által elindított Kartonnetvörk nevű digitális mozgalom is, amelyben arra kérik az embereket, hogy egy kartonlapra írják fel a Signiteurope.com feliratot, ezzel fotózzák le magukat, majd osszák meg a képet a közösségi médiafelületeken.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.