időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Orbán Viktor: Brüsszel hazudott a szankciókról

Dömötör Csaba: Korózs Lajos mondjon le!

Magyar Nemzet
2020.11.17. 10:09
Dömötör Csaba: Korózs Lajos mondjon le!

A kamuvideójáról és hamis statisztikáiról elhíresült Korózs Lajos egy állítólagos kórházigazgatótól kapott adatokra hivatkozva azt mondta napirend előtti felszólalásában, hogy az elmúlt tíz napon többen haltak meg koronavírusban hazánkban, mint a többi betegségtípusban. Az MSZP képviselője azt is kifogásolta, hogy öt százalék fölött van a pozitív tesztek aránya szeptember óta. Szerinte három emberből egy garantáltan fertőzött volt, pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) öt százalék körüli fertőzöttségi arányt tart megengedhetőnek. – A számok és statisztikák mögött emberek vannak – hívta fel a figyelmet Korózs Lajos.

Válaszában Dömötör Csaba arról beszélt, hogy a kormány gondoskodott megfelelő mennyiségű védőfelszerelés hazánkba érkezéséről, és megduplázta az egészségügyi dolgozók bérét.

– Mindenkinek az életéért küzdeni fogunk, legyen szó fiatalokról vagy idősekről – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, aki szerint az ellenzék az Országgyűlésben is méltatlan és szívtelen módon emberek halálával kampányol.

A kormány döntéseinek meghozatalakor minden esetben a járványügyi szakemberekkel egyeztet, és Magyarország a fertőzöttséget figyelembe véve hamarabb lépett a szigorító intézkedések meghozásakor, mint a nyugat-európai államok – jelentette ki Dömötör Csaba. Emlékeztetett: Korózs Lajos kamuvideót mutatott be tavasszal. – Ezt az álhírt az ellenzék Szabó Tímea révén behozta az Országgyűlésbe is, és a nyugati média is átvette. Majd amikor az ellenzék lebukott, eltüntették a videót, ami betonba öntött politikai szimbóluma annak, hogy a baloldal a járvány alatt bizonytalanságot akar kelteni a magyarokban. Semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, és nincs olyan határ, amit ne lépnének át. Álhíreket terjesztettek a vakcinákról, a lélegeztetőgépekről és a tesztekről is.

A baloldal álhírzsákja kiapadhatatlannak tűnik – fogalmazott Dömötör Csaba, kiemelve: az ellenzéki képviselők személyes felelősséget viselnek ezért.

Elmondta: nincs olyan parlament ma Európában, amelyben egy ilyen gyalázatos hazugságkampány után helyén maradhatna a népjóléti bizottság elnöke, és felszólította Korózs Lajost, hogy mondjon le a bizottság vezetéséről.

Szócsata az országgyűlésben

„A Jóisten mentse meg Magyarországot attól, hogy még egyszer a baloldal rendelkezhessen az uniós források felett”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.