Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Elhalasztják a nem sürgős műtéteket

Müller Cecília bejelentette, hogy a halasztás nem vonatkozik a sürgős ellátásokra, azokat a beavatkozásokat viszont, amelyek halasztása egészségkárosodást okozna, továbbra is elvégzik.

Magyar Nemzet
2020. 11. 06. 18:54
MLLER Ceclia
Budapest, 2020. május 8. A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifõorvos a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án. MTI/kormany.hu/Botár Gergely Fotó: kormany.hu/Botár Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel továbbra is számítani kell a koronavírus-fertőzések számának emelkedésére és a kórházi kezelések számának növekedésére, Müller Cecília országos tiszti főorvos bejelentette, hogy döntöttek a halasztható orvosi beavatkozások elhalasztásáról. Hangsúlyozta: a halasztás nem vonatkozik a sürgős ellátásokra, azokat a beavatkozásokat, amelyek halasztása egészségkárosodást okozna, továbbra is elvégzik. Müller Cecília kérdésre kifejtette: bár a magyar ellátórendszerben elég ágy van, ám ahhoz, hogy mindenkinek jusson megfelelő számú és minőségű ellátás, a később is elvégezhető műtétek elhalasztásáról kellett dönteni.

Péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök jelentette, hogy még ezen a napon születhet döntés az elektív műtétek elhalasztásáról, azt pedig a szakemberek fogják megmondani, mikor milyen beavatkozásokat kell elvégezni. A kormányfő arra is kitért, hogy a növekvő fertőzésszám miatt november 21-én 2240, december 10-én pedig már 4480 lélegeztetőgéppel felszerelt intenzív kórházi ágynak kell bevethetőnek lennie az előrejelzések szerint. Mint mondta, ez körülbelül az egészségügyi rendszer teljesítőképességének a határát jelenti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.