időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Lévai Anikó idén otthon készítette el a mézeskalácsszíveket

Magyar Nemzet
2020.11.19. 16:39
Lévai Anikó idén otthon készítette el a mézeskalácsszíveket

Egyre többen ismerik országszerte a szeretet.éhség. mottó és a harapásnyomot viselő mézeskalácsszív fémjelezte országos adventi pénzadománygyűjtést, amit idén 25. alkalommal indít el az Ökumenikus Segélyszervezet. Az ország mára legnagyobb ünnepi összefogásává vált akciójának egyik legrégebbi hagyománya, hogy a szervezet önkéntesei már az advent előtti hetekben mézeskalácsszíveket készítenek, melyeket a gyűjtés idején az adományozók kapnak meg köszönetként.

2020-ban, a járvány talán legnehezebb szakaszában közös mézeskalácsszív-sütésre, -díszítésre nincsen mód, de a hagyományt megőrizve a hírességek otthonaikban készítik el a süteményeket, ezzel hívva föl a figyelmet az országos pénzadománygyűjtésre. A sztárok között idén is ott van Wolf Kati, Gyurta Dániel, Vastag Csaba, Kiss Ramóna, Szabados Ágnes, Iszak Eszter, Nagy Ervin, Mádai Vivien, Berki Krisztián, Kovács Ági, Pindroch Csaba, Katus Attila és Péter Szabó Szilvia.

Nem szakad meg az a hagyomány sem, hogy az akcióban részt vesznek a segélyszervezet jószolgálati nagykövetei, Lévai Anikó és Kovács „Koko” István. A segélyszervezet Facebook-oldalán közzétett videóüzenetben Lévai Anikó összefogásra hívott mindannyiunkat:

– Idén a járvány miatt sajnos nincs lehetőség arra, hogy önkéntestársaimmal együtt, közösségben készülődjünk, így most mindenki otthon díszít, de az üzenetünk az változatlan: kérjük, ha tehetik, csatlakozzanak idén is az ünnepi összefogáshoz, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet minél több rászorulónak tudjon segítséget nyújtani! Ezekben a mindannyiunk számára nehéz hónapokban se engedjük el a rászorulók kezét! – mondta Lévai Anikó.

Hogyan segíthetek?

A 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani, és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. Az előző évekhez hasonlóan a gyűjtés a Tesco áruházakban idén már november 16-án elkezdődött, és december 24-ig 250 forintos adománykuponokat lehet vásárolni a kasszáknál. A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat, vagy csekken lehet adományozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.