Orbán Viktor: A héten indul az újabb nagy védekezési program + videó

Több tízezer ember teszteléséhez fognak hozzá az oktatási és a szociális intézményekben.

Forrás: Facebook2020. 11. 23. 10:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Küzdünk az iskolákban és az óvodákban, hogy ne kelljen ezeket bezárni – mondta az operatív törzs hétfő reggeli ülése után Orbán Viktor. A kormányfő a közösségi oldalára feltöltött videóban kifejtette: a múlt héten az oktatási rendszer derekasan állta a próbát, és jó reményeink vannak, hogy ez ezen a héten sem változik meg.

A miniszterelnök hozzátette: a héten indul meg a célzott, tömeges tesztelés. Negyvenhétezer ember dolgozik szociális intézményben, további 191 ezren pedig az oktatási intézményekben. – A tesztelés önkéntes, de biztosan sokan fognak jelentkezni – mondta Orbán Viktor. Közölte azt is: a tesztelésben kétezer egyetemi hallgató is közreműködik, ők már pénteken munkához láttak. – Az egyetemistáknak ezúton is szeretnék köszönetet mondani – fogalmazott a miniszterelnök. Nyilatkozatát úgy zárta: a hét nagy védekezési akciója a tömeges tesztelés megindítása és az iskolák működésének megvédése lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.