A kormányfő összehívta a megyei védelmi bizottságok vezetőit

A miniszterelnök a lehető legnagyobb szigort kérte a megyei védelmi bizottságok vezetőitől.

Forrás: MTI2020. 11. 03. 22:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezés szigorításának bejelentése után kedd estére a Karmelita kolostorba összehívta a megyei kormánymegbízottakat, akik a helyi védelmi bizottságok vezetői is egyben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen valamennyi megyei védelmi vezető részt vett; a kormányfő tájékoztatta őket a keddi kormánydöntésekről, melyekkel további szigorításokat vezettek be a járvány elleni védekezésben – mondta a sajtófőnök.

Hozzátette: Orbán Viktor felhívta a kormánymegbízottak figyelmét arra, hogy nehéz hónapok következnek, és a most meghozott intézkedéseket minden megyében a lehető legszigorúbban végre kell hajtani, és a korlátozásokat következetesen be kell tartatni.

Orbán Viktor újabb rendkívüli intézkedéseket jelentett be

A legfontosabb bejelentések:

  • Éjféltől újra rendkívüli jogrend él.
  • A rendezvényeken, a sporteseményeken, a színházban, a moziban csak minden harmadik széken lehet ülni
  • A szórakozóhelyek bezárnak.
  • Éjfél és reggel öt óra között kijárási korlátozás.
  • A tömegközlekedési eszközökön, a reggeli és déli csúcsforgalomban járatsűrítést rendelnek el.
  • Ingyenessé tették a parkolást.
  • A kormány éjféltől újra bevezeti a rendkívüli jogrendet – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden este. Közlése szerint a rendezvényeken –

    sportrendezvényeken, színházban, moziban csak minden harmadik széken lehet ülni. A szórakozóhelyek bezárnak, éjfél és reggel öt óra között kijárási korlátozás lesz.

    A kormányfő hangsúlyozta: a politikai vitákat most félre kell tenni, gyors cselekvésre és időben meghozott intézkedésekre lesz szüksége az országnak. Emlékeztetett: legutóbb is két hétnek kellett eltelnie, míg az Országgyűlés olyan jogszabályt fogadott el, amivel büntetni lehetett a maszkviselés szabályainak a megsértését. – Ez abszurd. Ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lenni.

    Ezért ma éjféltől ismét bevezetjük a rendkívüli jogrendet, és arra kérjük az Országgyűlést, hogy ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabbítsa meg

    – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: ma újabb döntéseket is hozott a kabinet a keddi kormányülésen.

    Így rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni, és a maszk használata kivétel nélkül kötelező. – A hatóságok – folytatta a miniszterelnök – minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell pénzbírságot szabnak ki,

    és azokat a helyeket, ahol nem tartják be a szabályokat, azonnal be fogják zárni.

    – Ugyanis aki nem tartja a szabályokat, nem hord maszkot, nem tartja a védőtávolságot, az nem csak a saját, de mások életét is veszélybe sodorhatja – hangsúlyozta a miniszterelnök. Mivel az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását a szórakozóhelyeken lehetetlen kikényszeríteni, a javaslatukra a kabinet úgy döntött, hogy a szórakozóhelyeket bezárják, éjfél és reggel öt óra között járási korlátozást lép életbe.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.