Péterffy Attila ismét durván magára haragította a pécsieket

A baranyai város lakói élesen bírálják a balliberális polgármester maszkviselésről hozott döntését.

2020. 11. 12. 14:56
null
Pécs vörösbe borult Fotó: Somlaci Forrás: Facebook/Péterffy Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási felháborodást váltott ki Pécsett, hogy a város balliberális polgármesterének döntése értelmében három park és a mecseki területek kivételével szerdától mindenütt, még a parkokban is kötelező a maszkhasználat a baranyai megyeszékhely közterületein. Péterffy Attila tegnap délután a hivatalos Facebook-oldalán is közzétette döntését, amelyet a pécsiek azóta is hevesen támadnak. A bejegyzéshez mostanáig ezernél is több hozzászólás érkezett, szinte csak elvétve találni olyan véleményt, amely támogatja a politikus szigorú intézkedését, a majdnem mindenhol kötelező maszkviselést.

A pécsiek szerint a rendelet szövege értelmében egy sor belterületi parkban kötelező maszkot hordani, amivel Péterffy Attila felülírta a központilag meghozott döntést.

Többen más városokat – például Székesfehérvárt – ajánlották a balliberális településvezető figyelmébe, mondván, ott sikerült észszerű döntést hozni. Fejér megye székhelyén csak meghatározott helyeken kötelező a maszkviselés, de a település egész területén nem.

Pécs vörösbe borult

Vannak, akik arra kérik a polgármestert, gondolja át ezt a döntést, mert elfogadják, hogy a belvárosban, ahol tömeg van, maszkot kell viselni, de a külterületeken ennek nem látják értelmét. Szavaik szerint az embereknek levegőhöz is kell valahol jutniuk, hogy erősödjön az immunrendszerük. Mások szerint Péterffy Attila döntése nem a tudományos alapokon nyugszik, nem a vírusról szól, hanem a hatalom gyakorlásáról, amit undorítónak titulálnak. Akad, aki egyenesen „agyatlan barom döntésnek” tartja a rendeletet.

Van, aki azt írta, hogy egy ilyen döntés miatt azok is megutálják Péterffy Attilát, akik egyébként rá szavaztak.

Megint mások szerint a mellékelt térképen sem lehet eligazodni, és nem lehet értelmezni a döntést. Egy hozzászóló a tavasszal beígért maszkokat hiányolja. Ha már tavasz, Péterffy Attila már akkor, a járvány első hullámánál is kitett magért, mivel a kijárási korlátozás elrendelése után egy időre lezáratta a Mecseki parkerdő teljes területét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.