Súlyosabb büntetést kapott az erőszakoló migráns

A gyrosos mosdójában erőszakolta meg áldozatát, és két másik nőt is megtámadt Sarhadi Bilal Ahmad.

2020. 11. 10. 17:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék mint másodfokon eljáró bíróság hat év nyolc hónap börtönbüntetésre súlyosította kedden az afgán Sarhadi Bilal Ahmad ítéletét, akit elsőfokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) szexuális erőszak bűntette és más szexuális bűncselekmények miatt ítélt szabadságvesztés büntetésre még márciusában.

Nemi erőszak miatt jogerősen elítélték Sarhadi Bilal Ahmadot
Fotó: Bach Máté

Az ítéleti tényállás szerint a 21 éves légiutas-kísérő sértett 2018. szeptember 9-én, a hajnali órákban a József Attila utcai gyrosos személyzeti mosdóját vette igénybe az ott dolgozó vádlott engedélyével. A vádlott eközben folyamatosan zaklatta, majd a mosdóba bejutva megerőszakolta a nőt. Még a nemi erőszak előtt, 2018 májusában, a késő esti órákban Budapesten, a VII. kerületben zaklatott egy hazafelé tartó fiatal nőt. Néhány hét múlva ismét éjszaka támadt egy szintén hazafelé tartó fiatal nőre, ugyancsak a VII. kerületben. Az eredeti vád szerint így szexuális erőszakkal, valamint két rendbeli szeméremsértés vétségével vádolták meg, első fokon azonban a vádat képviselő ügyésznő szexuális kényszerítésre módosította a második szeméremsértést.

Az erőszakolót európai elfogatóparancs kibocsátását követően fogták el Ausztriában. Az első fokon eljáró PKKB-n még ítélet előtt derült ki – és ezt zokon is vette Sarhadi Bilal Ahmad –, hogy büntetőperétől függetlenül visszavonták az oltalmazotti státusát, visszaküldik Afganisztánba, valamint három évre kitiltották Magyarországról.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság bíróságra megküldött átirata szerint a menekültügyi hatóság 2019. júliusában visszavonta a terhelt oltalmazotti státusát, amit Sarhadi Bilal Ahmad bíróságon támadott meg, ám az illetékes bíróság tavaly októberben elutasította a keresetét, így a döntés jogerős. A hatóság kimondta azt is, hogy Bilal esetében a visszaküldés tilalma Afganisztánba nem áll fenn, valamint hogy három évre kitiltották a l9 éves afgánt Magyarországról. Az Alkotmányvédelmi Hivatal szakhatósági állásfoglalása szerint a nemzetbiztonságot veszélyezteti Bilal magyarországi tartózkodása.

A PKKB bírója, Tóth Miklós Ferenc szexuális bűncselekmények miatt el is ítélte első fokon az afgánt, öt év nyolc hónap börtönbüntetést szabott ki rá, valamint hat év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte.

Az ügyészség az ítélettel szemben súlyosításért, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék az ügyészi fellebbezést találta megalapozottnak, ezért a kiszabott börtönbüntetést hat év nyolc hónapra, a terhelt Magyarország területéről történő kiutasítását pedig hét évre súlyosította. Az ítélet jogerős.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.