időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

Még rosszabb lett a helyzet Zuglóban

Magyar Nemzet
2020.11.24. 17:22
Még rosszabb lett a helyzet Zuglóban

A Pesti Riporter Zuglóban forgatott riportjából kiderül, hogy a helyiek szerint a XIV. kerület MSZP-s polgármestere,

Horváth Csaba még elődjénél, Karácsony Gergelynél is rosszabb városvezető.

A helyi baloldal túlsúlyát, az átláthatatlan belső viszonyait több személyzeti választás is érzékletesen szemlélteti. Például a helyi Jogi és Ügyrendi Bizottság szocialista delegáltja, Békefi László ellenőrzi az önkormányzatot, s az utóbbi honlapjára feltöltött szerződésben nem látszik, hogy mennyi pénzért végzi ezt a tevékenységet. Egyébként Békefi védette le az O1G szimbólumot is. Az önkormányzat legnagyobb cégét, a Zuglói Városgazdálkodási Zrt.-t Gúr Nándor, volt szocialista országgyűlési képviselő, a párt nyugdíjas tagozatának elnöke világítja át cégével. Ezek mellé jön a Zugló Sport és Rendezvényszervező Kft., amely egyetlen szerződést sem töltött fel 2020-ban, annak ellenére, hogy Karácsony Gergely 2014-ben önkormányzati rendeletbe foglalta, hogy a szerződéseket, közérdekű adatokat közzé kell tenni az átláthatóság érdekében.

A riportban hamar szóba került a térség országgyűlési képviselője, Tóth Csaba is. Várnai László, a CivilZugló Egyesület elnöke a jelenlegi polgármestert egy jóindulatú bábként írta le, és arról számolt be, hogy Tóth az önkormányzat ülésein is ott van, és rendszeresen egyeztet a helyi MSZP-vel. Borbély Ádám, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke szintén megerősítette, hogy Tóth Csaba irányítja a „helyi rendszert”. Azt is felidézte, hogy négy éve Zuglóban tűnt el nyomtalanul Sápi Attila (MSZP) önkormányzati képviselő. Emellett emlékezetes a tavalyi kampányban Karácsony Gergelyről előkerült hangfelvétel, melyben a főpolgármester arról beszél, hogy ha visszamegy Zuglóban, akkor elássák ott. Karácsony arról is beszélt, hogy családját Tóth Csaba többször is megfenyegette.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.