időjárás 14°C Helga 2023. október 3.
logo

A kamubusztenderért a Karácsony Gergely vezette főváros a felelős

Forrás: ORIGO.HU
2020.12.17. 22:17
A kamubusztenderért a Karácsony Gergely vezette főváros a felelős

Belezavarodott a magyarázkodásba Karácsony Gergely, amikor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Lánchíd felújításáról és a kamubusztenderről kérdezték. Végül mindkét esetben saját magát hazudtolta meg, kiderült, hogy a Lánchidat nem újítják fel rendesen, a kamubusztenderért pedig igenis a főváros felelős – írja az origo.hu.

Budapest baloldali főpolgármestere hosszú ideig dicsekedett azzal, hogy az új közszerzésben alacsonyabb árakat értek el, mint az előző városvezetés. Aztán végül elszólta magát, és beismerte, hogy csak azért, mert „összehúztuk a műszaki tartalmat” – vagyis valójában nem újítják fel a Lánchidat abban a mértékben, ahogy kellene.

Amikor pedig a kamubusztenderre került a sor, előbb azt állította, hogy nem is tudott róla, majd azt, hogy minden rendben volt a közbeszerzéssel, később viszont véletlenül megint elszólta magát, amikor bevallotta, hogy azért folyik rendőrségi nyomozás, mert a Tüttő Kata főpolgármester-helyettes volt élettársának érdekeltségébe tartozó offshore-cég valószínűleg valótlan referenciákat nyújtott be. A főpolgármester azt már nem tette hozzá (valószínűleg nem gondolt arra, hogy saját magát leplezi le), hogy

ezt a referenciát a főváros el is fogadta, vagyis elmulasztották ellenőrizni.

Tehát a főváros bűne, hogy a kamucég nyerni tudott.

Az erdeti cikket ITT tekintheti meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.