Az elmúlt három hétben az egyik legtöbbet tesztelő európai ország vagyunk

A miniszterelnök reagált az ellenzék a magyar egészségügyet méltató hangulatkeltő megjegyzéseire.

Bákonyi Ádám
2020. 12. 14. 16:20
GULYÁS Gergely; ORBÁN Viktor; KOCSIS Máté
Budapest, 2020. május 25. Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 25-én. A kormányfő mellett Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (b) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j). MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az azonnali kérdések órájában az Országgyűlés hétfői ülésén Gurmai Zita (MSZP) arról beszélt, hogy a kormány tömeges tesztelés helyett „hagyta tombolni a járványt, ezzel tönkretette a családok ünnepi nyugalmát”.

Orbán Viktor válaszában hangsúlyozta: a védekezéssel kapcsolatos összes döntést az operatív törzs és az illetékes szakemberek hozzák meg.

– Ez nem politikai, hanem orvosszakmai kérdés. A kormány felelőssége, hogy legyen elég orvos, ápoló, és legyen majd vakcina. Ennek eleget is teszünk – szögezte le.

A miniszterelnök kifogásolta, hogy az ellenzék azt a benyomást kelti, mintha a magyar egészségügy tehetne arról, hogy az emberek megbetegszenek és meghalnak.

Emlékeztetett, hogy az elmúlt három hétben az egyik legtöbbet tesztelő európai ország vagyunk, így tesztelték már az egészségügyi dolgozókat, a tanárokat, a közigazgatási dolgozókat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.