Egy bírót támadott meg Márki-Zay Péter

Sikerült bebizonyítania Hódmezővásárhely polgármesterének, hogy joggal ítélték el: Márki-Zay Pétert, a baloldal egyik miniszterelnök-jelöltjét ugyanis rágalmazásban találta vétkesnek a bíróság, amire ő úgy reagált, hogy a közösségi médiában nekiesett az őt elítélő bírónak – írja a Promenád.hu.

Kerékgyártó György
2020. 12. 08. 10:31
MÁRKI-ZAY Péter
Márki-Zay Péternek egy roppant kínos ügy miatt kellett magyarázkodnia Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem biztos, hogy a megfelelő embert választja a balliberális oldal, ha Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely jelenlegi polgármesterét jelöli majd miniszterelnöknek. Márki-Zay ugyanis olyasmit enged meg magának, amit nemhogy egy miniszterelnök, hanem egy felelős állampolgár sem tenne.

Márki-Zay Pétert rágalmazásban találták vétkesnek – szerinte ez „koncepciós” eljárás Fotó: archív/MTI

A hódmezővásárhelyi politikus nem először esett neki a törvény emberének. Mint arra a Promenád.hu cikke emlékeztet, korábban Lakatos Pétert, a Szegedi Törvényszék bíróját vette célba. Most újra egy bírónak esett neki. Amint a cikk írja, Márki-Zayt múlt szerdán első fokon rágalmazás vétségében találták bűnösnek, mert 2018. decemberi lejárató kijelentéseivel a Szeviép-ügyben és a K’Art-ügyben bűncselekmény elkövetésével hozta összefüggésbe Lázár János országgyűlési képviselőt. A bíróság ezért négyszázezer forint pénzbüntetésre ítélte a politikust. Ez már a második büntetőügy, amelyben az igazságszolgáltatás rágalmazás miatt marasztalja el Márki-Zayt, aki több polgári pert is elveszített emellett valótlan állításai, mások jó hírnevének megsértése miatt.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke azonban nem vont le semmiféle következtetést az ítéletből, inkább nekiesett Nánási Illésnek, a Szegedi Járásbíróság bírójának. Márki-Zay (ismételjük meg: ez nem az első eset, hogy bíróság ítélte el) „koncepciós” eljárásnak minősítette az ítéletet, és a Facebookon olyan megjegyzésekre ragadtatta magát, mint: „ha gyermekeid édesanyját az autópályán halálra gázolja, vagy tizenéves fiadat egy házibuliban megerőszakolja egy fideszes politikus, Nánási Illés őket is felmenti majd? Hiszen egyelőre büntetlen előéletűek…”.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.