Dobrev uniós pénzből, hazugságokkal akarja lejáratni Magyarországot

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja elfogadhatatlannak tartja Dobrev kampányvideóit.

Forrás: A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye2020. 12. 15. 9:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) képviselőcsoportjához fordul a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja, mivel Dobrev Klára, aki a szocialista frakció tagja és az Európai Parlament (EP) alelnöke, az uniós pénzből szabálytalanul kampányvideókat gyárt. Ezekben a videókban ráadásul hazugságok szerepelnek Magyarországgal kapcsolatban – írja a A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye.

Több internetes portál is beszámolt, hogy Dobrev Klára az Európai Parlament szocialista alelnökeként a Magyarországot lejárató kampányát uniós pénzekből finanszírozza, és hirdetéseit bevándorláspárti szervezetek finanszírozzák. Minden európai parlamenti képviselőnek szabályosan kell bánnia az európai adófizetők pénzével, különösen igaz ez, ha a parlament többsége a képviselőt az Európai Parlament alelnökének választja. Alelnöki feddhetetlenségét kötelessége megőrizni – húzták alá a nyilatkozatban.

Ezért a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja felszólítja az S&D képviselőcsoportot, hogy tisztázza a helyzetet és tájékoztassa a nyilvánosságot, hogy elfogadhatónak tartja-e azt a gyakorlatot, hogy alelnökük, Dobrev Klára kampányvideókat gyárt, amikben álhírekkel támadja a járvány elleni védekezést Magyarországon, így a rendelkezésére bocsátott uniós pénzeket fake news gyártására használja fel – zárták a kiadványt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.