Európai szintű, határozott fellépés a gyermekszegénység ellen

Magyarország is elfogadta az Európai Unió Tanácsának elnökségi triója által kezdeményezett, a gyermekszegénységgel és a gyermekek jogaival foglalkozó nyilatkozatot. Az uniós dokumentumot Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere írta alá.

Magyar Nemzet
Forrás: Emmi2020. 12. 09. 13:45
Az intézkedések része a térítésmentes étkeztetés is Fotó: Teknős Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szegénység és társadalmi kirekesztés leküzdése és az együttműködés a gyermekek kilátásainak javítására című nyilatkozat a Németország, Portugália és Szlovénia alkotta elnökségi trió kezdeményezésére született meg, célja a koronavírus-járvány hatásainak enyhítése a szegénység és társadalmi kirekesztés veszélyének kitett gyermekek és családok esetében. A dokumentum egy hosszú távú európai politikai stratégia része, amelynek

célja a gyermekek védelme a pandémia kontinensünk gazdasági és társadalmi szerkezetére gyakorolt kedvezőtlen hatásaitól.

Magyarország részéről Kásler Miklós írta alá a gyermekszegénység elleni határozott fellépést támogató nyilatkozatot. Az emberi erőforrások minisztere korábban egyeztetett a családügyi területtel, a Belügyminisztériummal, illetve tárcája egészségügyi és szociális ágazataival, majd egyöntetű konszenzus után névjegyével látta el a dokumentumot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.