Írdalá.hu: A Testnevelési Egyetem is a székely petíció mellett

Világszerte ismert magyar sportszakemberek mobilizálhatják Európát a kezdeményezés sikere érdekében.

2020. 12. 15. 10:12
null
Mocsai Lajos rektor szerint a székely kezdeményezés a hallgatók és a sportszakemberek szívügye is Forrás: Gerilla.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Testnevelési Egyetem is a székely petíció mellé állt, és a február 7-ig tartó aláírásgyűjtésben az Írdalá.hu csapatát támogatja. Mocsai Lajos rektor elmondta, hogy azért csatlakoznak a székely kezdeményezés támogatóihoz, mert az aláírásgyűjtést a vezetők, illetve a hallgatók is közügynek tartják, és mivel az intézmény kapcsolatrendszere messze túlnyúlik az országhatárokon, az európai térben is eredményesen segíthetnek az aláírásgyűjtésben.

– Százéves története során az egyetem olyan nemzetközi és magyarországi kapcsolatrendszert alakított ki, amely valószínűleg nagy segítségére lesz a székely ügynek – emelte ki Mocsai Lajos,

aki utalt rá: ma már mindig rendszerelméletileg, sőt, hálózatban kell gondolkodni, ezért úgy érzi, a világ élvonalában dolgozó magyar sportszakemberek mobilizálni fogják Európát a székely kezdeményezés érdekében.

Mocsai Lajos rektor szerint a székely kezdeményezés a hallgatók és a sportszakemberek szívügye is
Fotó: Gerilla.hu

Pesty László kampányfőnök, a kampányt szervező Gerilla.hu think tank producere hangsúlyozta: a svédországi eredmény megmutatja, hogy nemcsak politikai kapcsolatokkal lehet eredményeket elérni az aláírásgyűjtés során, hanem népszerű influencerekkel is sok aláírás gyűjthető. – Svédországban svéd és számi Instagram-sztárok segítik hónapok óta az ügyet, és a hirtelen aláírásszám-növekedés is nekik köszönhető. Amúgy ez a Gerilla.hu tavasszal, a Kárpát-medencében már bevált modellje, az emlékezetes egymillió szignót is így gyűjtöttük be akkor – fogalmazott Pesty László.

A szakember arra számít, hogy a svéd limitet gyorsan teljesíteni fogják, és közben nekiálltak a spanyol és a szlovén kampány erősítésének.

Pesty László azt sem zárja ki, hogy a február 7-i határidőre a szükséges hét országon túl még további tagállamokban – akár Észtországban és Lettországban – is elérik a jogszabályban előírt limitet.

Ami Svédországot illeti, a skandináv államban valóban jól halad a gyűjtés, már csak alig több mint ötszáz szignó kell ahhoz, hogy teljesítsék a célt. Ha ez sikerül, akkor elég további egyetlen országot kipipálni, s a székely kezdeményezés érvényes és eredményes lesz. Közben azzal, hogy folyamatosan érkeznek az aláírások, a szignók összesített száma is közelít már az 1,1 millióhoz.

Pesty László kampányfőnök arra számít, hogy a svéd limitet gyorsan elérik
Fotó: Gerilla.hu

Ami biztos, a siker elérése érdekében az Írdalá.hu és a Gerilla.hu sokat dolgozik majd a következő hetekben. Folytatódik a Légy a nagykövetünk! (Ambassador Project) kezdeményezést, amelyben arra kérik az érdeklődőket, hogy csatlakozzanak az Írdalá.hu csapatához, és legyenek tagjai az egyedülálló európai uniós kezdeményezésnek.

– Ennek célja, hogy együtt segítsük a nemzeti kisebbségek európai uniós kohéziós pénzekhez jutását közvetlenül a brüsszeli kasszából! – mutattak rá.

A szervezők megadtak egy internetes oldalt, ahol az érdeklődők megtalálhatják az összes fontos információt, grafikai anyagot, amit minél több ismerőshöz el kell juttatni Magyarországon, a Kárpát-medencében és az Európai Unióban.

Aki még nem tette meg, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székely petíciót. A támogatók azzal is segíthetnek, ha követik, lájkolják és kommentelik a Signiteurope.com négy közösségi médiafelületét (Twitter, Instagram, YouTube és Facebook).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.