Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szájer kilépett a Fideszből, Orbán nyilatkozott

A miniszterelnök szerint „amit Szájer tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele”.

Munkatársunktól
2020. 12. 02. 17:54
Hungary's Prime Minister Viktor Orban Addresses National Conservatism Conference
Viktor Orban, Hungary's prime minister, speaks at the National Conservatism Conference in Rome, Italy, on Tuesday, Feb, 4, 2020. The right-wing conference focuses on whether the rise of nationalism in Europe and America is a threat or a virtue. Photographer: Alessia Pierdomenico/Bloomberg via Getty Images Fotó: Bloomberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szájer József a mai nappal kilépett a Fideszből. A volt EP-képviselő a párttagságáról való lemondást Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében jelentette be. A Magyar Nemzetnek a kormányülés szünetében sikerült rövid telefoninterjút kérnie az ügyben Orbán Viktor miniszterelnöktől, a Fidesz elnökétől:

– Miniszterelnök úr, értékelné Szájer József kilépését?

– Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett európai parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.

(csp)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.