A Jobbik a női kvóta mellett kardoskodik

Az önmagát rendre jobboldaliként reklámozó párt egy progresszív baloldali követelést propagál.

Vizvári Soma
2021. 01. 11. 18:45
null
Budapesten korlátozott összefogás jöhet létre, amiből kimarad a Jobbik. Az LMP még nem döntött Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter pártja azt ünnepli Facebook-oldalán, hogy Joe Biden amerikai elnök kormányában szándékosan fele-fele arányban lesznek férfiak és nők.

A mindenféle bizottságok, testületek kvóta szerinti, nem pedig rátermettség alapján való feltöltése nőkkel egy régi progresszív baloldali, feminista követelés.

Itthon talán Szél Bernadett, az LMP volt társelnöke az egyik leghangosabb képviselője az ügynek.

Szél olyannyira elkötelezettje a mesterséges férfi-nő arányok létrehozásának, hogy egy 2016-os interjúban kijelentette: ő bizony kvótanő, és erre nagyon is büszke.

A Jobbik bejegyzésében úgy fogalmaz: „Amíg itthon a gyűlöletet propagálják és az dominál kormányzati berkekben, addig a »hanyatló Nyugaton« az egyenlőség nyer teret magának.” A párt Biden kormányának nemi összetételét azzal kívánta kontrasztba állítani, hogy Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke egyszer arról panaszkodott Bayer Zsolt műsorában: szánalommal tekint a baloldal gyűlölködő parlamenti megnyilvánulásaira, az pedig férfiként kifejezetten elszomorítja, ha egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát. Kövér példaként Szabó Tímea párbeszédes politikust említette, aki nem mellesleg szintén támogatja a női kvóták bevezetését.

Progresszív baloldali követelés mellett áll ki a Jobbik
Fotó: Facebook/Jobbik Magyarországért Mozgalom

A női kvótának egyébként rengeteg, főleg konzervatív kritikusa van, de az említett bejegyzés alapján az önmagát a nyilvánosság előtt rendre jobboldaliként reklámozó párt nem osztja a progresszív baloldali követeléssel szembeni bizalmatlan hangokat. Épp ellenkezőleg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.