Bauer Tamás közölte: nem támogatja a baloldali összefogást

– Az elképzelt új kormány az én szavazatomra nem számíthat – jelentette ki az egykori DK-s alelnök.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 01. 06. 11:27
Bauer Tams; Gyurcsny Ferenc
Budapest, 2012. január 15. Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke (j) és Bauer Tamás alelnök beszélgetnek pártjuk Magyar modell vagy európai? címû gazdaságpolitikai konferenciáján Budapesten, a Vista Rendezvényházban. MTI Fotó: Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gondolom, sokan lelkesednek azért, hogy a hat ellenzéki párt elnökei ma aláírtak egy közös nyilatkozatot a majdani közös kormányzás legfontosabb sarokpontjairól – kezdte bejegyzését közösségi oldalán Bauer Tamás egykori DK-s alelnök.

„Mi nem hat párt, hanem tizenöt millió magyar kormánya leszünk” – idézte Jakab Pétert Bauer Tamás, majd hozzátette: ez a formula eredetileg Antall József kormányprogramot ismertető parlamenti beszédében jelent meg, amikor „tizenötmillió magyar miniszterelnökének” mondta magát, azzal a közbeszúrt szóval, hogy „lélekben”. – Én magam és még sokan mások az országban a kiegészítéssel együtt sem fogadtuk el akkor azt a formulát, az Orbán-kormány viszont a „jogi nemzetegyesítés”, valamint a gazdasági és szociális nemzetegyesítés politikájával valósággá tette – ismerte be a politikus.

„Gyurcsány Ferenc az Egyenes Beszédben mondta el, hogy sok év után »most már érti«, hogy milyen »őszinte lelkiség« van abban a magyarságfelfogásban, amely »a „nemzetinek” hívott jobboldal hozzájárulása« az ő, és nyilván az egész pártszövetség közös gondolkodásához. Így alighanem jó lelkiismerettel fogalmazhatta meg a Jobbik elnöke a szövetkező ellenzék közös elveként a »tizenötmillió magyar kormánya« formulát. Ezt is azokhoz az elemekhez sorolhatta, »ami összeköt«” – írta a politikus, majd hozzátette: ezek szerint az elképzelt új budapesti kormány – függetlenül attól, hogy Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Dobrev Klára vagy valami más vezeti majd – ugyanúgy nacionalista kormány lesz, mint az Orbán-kormány.

„Fellépünk az illegális migráció, fellépünk az embercsempészet és az emberkereskedelem minden formája ellen” – idézte Schmuck Erzsébetet, az LMP-társelnökét Bauer, majd megjegyezte: ezt így akár Szijjártó Péter is mondhatta volna. Ezek szerint az elképzelt új budapesti kormány – függetlenül attól, hogy Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Dobrev Klára vagy valaki más vezeti majd – ugyanúgy idegenellenes kormány lesz, ugyanúgy szemben áll majd a „brüsszeli bürokraták” humanizmusával, mint az Orbán-kormány.

„Az én szavazatomra nem számíthat” – zárta bejegyzését a baloldali összefogásnak címezve Bauer, aki korábban már Gyurcsány Ferenc 14 pontját is kapitulációnak tartotta.

[embed]https://www.facebook.com/bauertamas3vk/posts/3843900775630419[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.