időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Ellenőrizhetővé kell tenni a technológiai nagyvállalatokat

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.01.26. 13:16
Ellenőrizhetővé kell tenni a technológiai nagyvállalatokat

A törvényes, átlátható és ellenőrizhető működés elérése a cél a technológiai nagyvállalatokkal szemben is. „Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik” – olvasható Varga Judit igazságügyi miniszter bejegyzésében a Facebook-oldalán.

Varga Judit szerint a szándékos, ideológiai vagy üzleti érdekből történő digitális károkozás nem maradhat következmények nélkül

Varga azt írta, hogy az illetékes állami intézmények vezetőivel konzultálva az Igazságügyi Minisztérium tavasszal javaslatot fog előterjeszteni a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozására. A miniszter hangsúlyozta, hogy továbbra is együttműködnek az Európia Unió hasonló szabályozásának előkészítésében, azonban az elmúlt időszak arra világított rá, hogy Magyarországnak gyorsabban kell lépnie. „Ma már önkényesen bárki lekapcsolható az online térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül” – fogalmazott, majd hozzátette: a szabadságot ritkán adják ingyen, most a digitális szabadságért is meg kell küzdenünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.