időjárás 6°C Virgil 2022. november 27.
logo

Írdalá.hu: Csúcsidőben állt le a székely petíció brüsszeli oldala

Borsodi Attila
2021.01.29. 08:19
Írdalá.hu: Csúcsidőben állt le a székely petíció brüsszeli oldala

„Csúcsidőben, amikor mindannyian ezerrel mellénk álltatok, és dübörögnek az aláírások, hirtelen a brüsszeli szerver, szerverfrissítési okkal másfél órán keresztül leállt” – erről adott hírt az Írdalá.hu Facebook-oldala. A megdöbbentő technikai nehézségek éppen csütörtök este, 20 órakor adódtak, amikor özönlöttek a spanyolországi, a szlovéniai és a lettországi aláírások.

A központi, brüsszeli oldal újraindulása után az Írdalá.hu csapata arra kért mindenkit, hogy fogjanak össze, és írják alá a kezdeményezést minél többen! „Sose adjátok fel, ahogy mi sem tesszük!” – szólt a biztatás.

A kampánycsapat azon dolgozik, hogy a nehézségek ellenére hamarosan teljesüljön a cél
Fotó: Facebook/Írdalá.hu

A megfeszített munkára és az összefogásra valóban nagy szükség van, mert a székely petícióhoz eddig ugyan már összegyűlt több mint egymillió aláírás, és hat országban – Horvátországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában, Svédországban és Szlovákiában – is sikerült elérni a törvényben meghatározott limitet, egy európai uniós államban még teljesíteni kell a célt.

Spanyolországból és Szlovéniából rendkívüli ütemben érkeznek a szignók, mindkét államban alig több mint ezerötszáz aláírás kell a sikerhez. Jól áll Lettország is, de ott még az ötven százalékhoz közelítenek, a balti államból így még több mint háromezer aláírás kell, igaz, a február 7-i határidőig még ez is teljesülhet. A siker elérésére az Írdalá.hu és a Gerilla.hu csapata mindhárom országban azon dolgozik, elsősorban az online térben, hogy minél hamarabb elérjék a célt. A szlovéniai kampányt irányító Veress Hilda, a kampánycsapat operatív igazgatója lapunknak korábban elmondta: a szomszédos országban az elmúlt hetekben sikerült új támogatókat felkutatnia, és igyekszik influen­szereken keresztül minél több emberhez eljuttatni a székely kezdeményezés üzenetét. Azt a módszert alkalmazza, ami korábban Svédországban már bevált.

Nemcsak Lettországban, Spanyolországban és Szlovéniában küzd a támogatókért a kampánycsapat, hanem azokban az országokban is, ahol korábban éppen csak összegyűlt a kellő számú aláírás.

Veress Hilda ennek kapcsán arról beszélt: a ráadáson is dolgozni kell, még Svédországban is, mert a szignók egy része hibás lehet. A munkának már látszik az eredménye, lassan, de érkeznek az újabb litvániai és svédországi aláírások is.

Közben Pesty László, a székely petíció kampányfőnöke a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy az egyik óriási nemzetközi „multi” légitársaság „adminisztratív hibájából” a háromfős Gerilla-különítménnyel a minap kis híján Spanyolországban ragadt, ahol Katalóniában és Baszkföldön kampányoltak a székely petíció sikeréért. – Azért, mert nem panaszkodunk, még nem vagyunk hülyék – mondja a szakember.

– Tudjuk, hogy a véghajrában hányan és milyen módszerekkel akadályozzák a munkát, hányan és hogyan próbálják meggátolni, hogy összejöjjön az érvényesség.

A Spanyolországban „ragadás” nem volt véletlen, erre szignifikáns bizonyítékaink vannak, és hamarosan az asztalra pakoljuk azokat. Nem félünk még egyes multiktól sem, ők sem mindenhatóak. Lehet, hogy Brüsszel mindent bevet, de mi sem hagyjuk magunkat! – állítja a kampányfőnök.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.