időjárás 3°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Pert vesztettek Gyurcsányék Deutsch Tamás ellen

Kreft-Horváth Márk
2021.01.13. 15:18
Pert vesztettek Gyurcsányék Deutsch Tamás ellen

Helyt adott a Kúria annak a felülvizsgálati kérelemnek, melyet Deutsch Tamás intézett a testülethez. A bíróság szerint helytálló volt a képviselő korábbi állítása, miszerint Gyurcsányék családi cégük, az Altus által elnyert uniós pályázati pénzből adtak kölcsön készpénzben Czeglédy Csabának 80 millió forintot.

A Gyurcsány család ügyvédjeként ismert Czeglédy Csaba olyan pénzből kapott kölcsönt a Gyurcsány–Dobrev házaspártól, melyet korábban családi cégük, az Altus az Európai Uniótól kapott

állította még 2017-ben egy sajtótájékoztatón Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő.

Gyurcsányék ezután az Altus Befektetési Zrt. által feljelentették a képviselőt, akit a bíróság el is marasztalt. A legfelsőbb döntéshozó Kúria azonban most Deutschnak adott igazat, Gyurcsányéknak az 500 ezer forintos sérelemdíjat is vissza kell fizetniük a képviselőnek.

A sérelmezett közlés az volt, hogy az Európai Bizottságtól kapott megrendelésből az Altus Zrt.-nek olyan bevétele lett, amiből Gyurcsány Ferenc 80 millió forintnyi pénzt adott kölcsön Czeglédy Csabának – idézte fel közleményében Deutsch Tamás.

Deutsch Tamásnak, a Fidesz EP-képviselőjének volt igaza. Gyurcsányék most fizethetnek

A Kúria a döntésében kiemelte, hogy a Deutsch Tamás által elmondottak közérdeklődésre számot tartó témában hangoztak el, kritikai álláspontként, mely mondandó lényege az volt, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök családi cége európai uniós forrásokhoz jutott, majd kölcsönt adott Czeglédy Csabának, aki ellen a közlés időpontjában költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás – részletezte a közlemény.

A közlés tényekből levont következtetés volt, miszerint a Gyurcsány Ferenc családi érdekeltségébe tartozó cég juttatott kölcsönt Czeglédy Csabának. A Kúria a mai tárgyaláson helyt adott Deutsch Tamás alperes felülvizsgálati kérelmének, és a felperes Altus Befektetési Zrt. keresetét teljes egészében elutasította, egyben a perben hozott első- és másodfokú ítéletet hatályon kívül helyezte és megváltoztatta – foglalta össze közleményében a Fidesz-alapító EP-képviselő.

Lapunk az EP-választások után már felidézte, hogy az Altus rendszeresen zsíros megbízásokat kapott az Európai Bizottságtól. A családi cégen keresztül így a brüsszeli testület pénzzel segítette a Demokratikus Koalíció kampányait, hiszen az Altus a pártnak is adott kölcsönöket. Emlékezetes volt az az eset is, amikor a vagyonbevallásában feltüntetett 70 milliós költést Gyurcsány Ferenc azzal magyarázta, hogy nehéz sorsú embereknek adományozott, korábban viszont kiderült, hogy pont ekkora összeggel támogatta a pártot.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.