Százmillió forint feletti magánadomány érkezett a 1353-ra tavaly

A sok kicsi sokra megy csodája: 462 ezer hívás a 1353-ra, és több mint 146 ezer áruházi adománykupon, egyre több online adomány: 232 millió forint gyűlt össze

2021. 01. 29. 11:33
null
Folyamatosan segítik a rászorulókat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden várakozásunkat felülmúlta az országos összefogás, ami 2020 végén meg tudott valósulni – emelte ki Gáncs Kirstóf, szóvivő az Ökomenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtő akciójával kapcsolatban. Hozzátette: idén otthonról is lehetettt segíteni, ennek megfelelően a szervezet magánadományozói 2020 végén online kétszer annyit fordítottak jótékony célokra, mint korábban. Az elmúlt évek kiemelkedő eredményét érte el a 1353-as adományvonal is,

116 millió forintnyi magánadomány érkezett a telefonszámon keresztül.

2020 adventjén az Ökumenikus Segélyszervezet 25. alkalommal indította el országos adventi pénzadománygyűjtését. A szeretet.éhség. mottóról és kiharapott mézeskalácsszívről ismert felhívás hatására – a gyűjtés partnereinek és a médiának köszönhetően – mintegy hatszázezren csatlakoztak a segélyszervezet célkitűzéseihez. Az adománygyűjtés eredményeit január 29-ei sajtótájékoztatón ismertették.

37 millió forint értékben Tesco-kuponokat osztottak ki – tette hozzá ki Gáncs Kristóf. A szóvivő megköszönte a vállalati partnereiknek és az önkénteseiknek is a munkát, akiknek a száma a járvány miatt értelemszerűen csökkent. Kiszállított szeretetvendégség, tűzifa, csaknem ötszáz munkaóra jellemezte a tavalyi évet az Ökomenikus Segélyszervezetnél.

Az összefogáshoz ez alkalommal is számos módon lehetett csatlakozni, de a legnépszerűbb adományozási forma ezúttal is a 1353-as adományvonal volt, amit advent időszakában közel 462 ezer alkalommal tárcsázták országszerte, hívásonként/SMS-enként 250 forintot felajánlva a segélyszervezetnek. A 2020. évi országos adventi pénzadománygyűjtés során összesen 232 611 153 forint felajánlás érkezett.

A bizalmi tőkét, ami az elmúlt harminc év alatt felépült meg kell tartani – mondta Lehel László, a szervezet elnöke. Étel, otthon esély, továbbra is ez a sorrend a segélyszervezetnél, szerintük továbbra is fontos, hogy az adományokon felül

a normális életben való visszavezetéssel is segítsék a rászorulókat

– emelte ki Lehel László.

Az adománygyűjtés fókuszában most sem az ajándékozás, hanem a segélyszervezet egész éves szegénység elleni küzdelme volt, melyet országos intézményhálózatán keresztül folytat az év 365 napján. A beérkező adományok az országos intézményhálózaton keresztül végzett egész éves munka mellett néhány jelentős fejlesztést is lehetővé tesznek majd 2021-ben: új gyermekfejlesztő központ jöhet létre Olaszliszkán, megújulhat és gyermekbarátabbá válhat a szolnoki és miskolci családok átmeneti otthonának udvara, illetve több hátrányos helyzetű településen is kisebb felújításokkal javulhatnak a körülmények a jelenlét pontokon – részletezte.

A régió legnagyobb segítőhelye mellett több kisebb településen

a Magyar falu programba bekapcsolódva tudnak segíteni a falvaknak

a szervezet munkatársai – tette hozzá Lehel László.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.