Több mint kétszáz éves épületet bontanának le az I. kerületben

Két világháború bombázását is túlélte, most, békeidőben mégis lerombolhatják a budai Márványmenyasszony éttermet.

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV2021. 01. 11. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A balliberális vezetésű első kerületben is lebontanának egy több mint kétszáz éves épületet. A budai Márványmenyasszony nevű étteremre a részleges bontási engedélyt már kiadták, pedig annak idején itt tartotta lakodalmát Széchenyi István és Wesselényi Miklós is – számolt be a Hír TV.

A riportban elhangzott, hogy

két világháború bombázását is túlélte, most, békeidőben mégis lerombolhatják a budai Márványmenyasszony éttermet.

A részleges bontási engedélyt már ki is adták rá, ami azt jelenti, hogy a kerthelyiség fáit is kivágják. Pedig a több mint kétszáz éves, mindvégig étteremként működő épületben tartotta lakodalmát például Széchenyi István és Wesselényi Miklós is. A budapesti városvédők elfogadhatatlannak tartják a rombolást.

A Hír TV megkereste az I. kerület balliberális polgármesterét, V. Naszályi Mártát is, miért nem akadályozzák meg a bontást és a fakivágást, de nem akart nyilatkozni. A kerület lapjának adott interjúban viszont a főépítész azt mondta, hogy az épület a műemléki feltételeknek nem felel meg, ezért jogilag nem tudják megakadályozni a bontást.

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint azonban V. Naszályi Márta, ha komoly szándéka lenne rá, megakadályozhatná a bontást.

Böröcz László szerint ugyanis minden kerület a saját építési szabályzatában szabályozhatja a kerületben folyó építési munkákat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.