A milliárdos Bige Lászlónál járhatott Horn Gábor

Az ellenzéki előválasztást szorgalmazó, volt SZDSZ-es háttérember egy másik autóval koccant – írja a Mandiner.

Forrás: mandiner.hu2021. 02. 24. 12:46
Kuncze Gbor; Horn Gbor
Budapest, 2011. július 28. Horn Gábor, az SZDSZ volt ügyvivõje (j) és Kuncze Gábor, a párt volt elnöke az Egy ház - közösségi virrasztás a lelkiismereti- és vallásszabadságért címû rendezvényen, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség egyházközpontja udvarán, Budapesten. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este exkluzívnak szánt cikket jelentetett meg a Vadhajtások.hu. Egy nappal Jakab Péter ütközése után ugyanis Horn Gábor egykori SZDSZ-es államtitkár is karambolozhatott a portálhoz eljutott képek tanúsága szerint.

Ennél még érdekesebb azonban, hogy a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke hol és kinél járhatott a baleset bekövetkezését megelőzően: a Vadhajtások szerint ugyanis Horn Bige László nyíregyházi nagyvállalkozónál járt vendégségben. Bigét, az egyik leggazdagabb magyart, decemberben vették őrizetbe gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt.

A nagyváradi születésű üzletember nem először került be a hírekbe hasonló ügyek kapcsán:

májusban az ügyészség vádat is emelt ellene, ekkor börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványoztak.

A milliárdos Bige Lászlónál járhatott Horn Gábor

Bige szolnoki kénsavgyárát már 2018 őszén átkutatta a rendőrség és a katasztrófavédelem. A rendőrség akkori közlése szerint a hulladékgazdálkodási törvény megsértése és más bűncselekmények miatt nyomoztak. A szolnoki gyárban a rendőrök kilencszer, a katasztrófavédők 12-szer voltak kint fél év alatt, az üzemet pedig be is záratták a hatóságok

A nagyváradi születésű üzletember sokszor hozta fel Csányi Sándorral való, régóta fennálló rivalizálását, és kritizálta a kormányt. Vélekedése szerint ez a rossz kapcsolat állhat az ellene indult eljárások hátterében is. A Telex azt írta tavalyi cikkében, hogy a vállalkozó az évek során számos ellenséget és riválist szerzett, talán ők állhattak a feljelentések mögött is.

A baleset körülményeiről a helyszíni beszámolók szerint annyit lehet még tudni, hogy „a birtokról történő kifordulásnál” történt az ütközés. Horn egy Audi Q7-esben ült, azt nem lehetett tudni, hogy ő vezetett-e, de a táskáját a vezetőülés felőli oldalról vette ki a cikk szerint. A gépkocsit elszállították, rendőrségi intézkedést nem lehetett észlelni.

Megkeresték az ügyben Horn Gábort

„Mit keresett az ország egyik leggazdagabb, nem mellesleg büntetőeljárás alatt lévő, mostanában pedig a kormányellenes üzeneteiről is híres üzletember társaságában a liberális megmondó – aki egyébként maszk nélkül intézte az ütközés utáni teendőket?” teszi fel a költői kérdést az oldal, de hogy a válasz ne legyen költői, megkeresték az ügyben Horn Gábort.

E-mailben az alábbiakat kérdezték Horntól:

  • Ő látható-e a képen?
  • Hol készültek a képek?
  • Tényleg Bige Lászlónál járt?
  • Miről egyeztettek?
  • Összefüggésben volt-e a találkozó a 2022-es parlamenti választással?
  • Horn egyelőre nem reagált a megkeresésre.

    Az eredeti cikket ITT érheti el.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.