Busás vezetői jövedelmek és romló pénzügyi helyzet Miskolcon

– Az összeomlás határán tántorog Miskolc, költségvetése nincs, ezért ismét figyelmeztetjük a baloldalt, ha ez így megy tovább, akkor hamarosan csődbe viszik a várost – erről beszélt péntek délelőtt sajtótájékoztatón a Fidesz miskolci frakcióvezetője. Nagy Ákos szerint a megszorításokon és leépítéseken alapuló baloldali válságkezelés Miskolcon is megbukott.

2021. 02. 26. 11:35
null
Nagy Ákos (jobbra) szomorú képet festett Miskolcról Forrás: Fidesz Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Másfél év kormányzás után a csőd közelébe juttatta a baloldal Miskolcot, ennyi idő elég volt a balliberális vezetésnek, hogy akkora legyen a pénzügyi káosz a városban, mint még soha, és most éppen azért dugdossák annyira az idei költségvetést, hogy minél később derüljön ki az igazság – jelentette ki péntek délelőtti sajtótájékoztatóján a Fidesz miskolci frakcióvezetője.

Nagy Ákos hozzátette: a tömegközlekedés folyamatos apasztása vagy a seriffrendszer megszüntetése azonban előre jelzi, hogy mi fog bekövetkezni.

A Fidesz frakcióvezetője szerint mára egyértelművé vált, hogy a miskolci baloldal a válsággal nem tudott megküzdeni, a sikertelen válságkezelési ötletei felett eljárt az idő. – Ezek ugyanis semmi másból nem álltak, mint brutális lakossági megszorításokból, díj- és lakbéremelésből, hitelfelvételből és a közvagyon kiárusításából. Ezeket tervezték erre az évre is, de hamar bajba kerültek, ugyanis a kormány a megszorításokat és áremeléseket letiltotta, a lakbéremeléseket visszavonatta, a helyi adók emelését nem engedélyezte. A tavaly felvett és elköltött hitelnövekmények mellé a miskolci baloldal újakat már nem tudott felvenni, és privatizálni sem tudtak újabb vagyontárgyakat – fogalmazott Nagy Ákos.

Nagy Ákos (jobbra) szomorú képet festett Miskolcról
Fotó: Fidesz Miskolc

A kormánypárti politikus kiemelte, hogy a Fidesz–KDNP-frakció többször is érdemi válságkezelést javasolt, ide értve a képviselői és felügyelő bizottsági tiszteletdíjak radikális csökkentését, a fölösleges, urizáló beruházások leállítását, és a több mint kétszáz milliárdos önkormányzati vagyon hatékonyabb kezelését. – Mindezek helyett a miskolci baloldal elkezdte a félrebeszélést, és úgy tesznek, mintha nem is ők kormányoznák másfél éve a várost. Ahelyett, hogy minden pénzt a munkahelyek megőrzésére fordítanának, milliókat folyatnak el arra a propagandára, hogy ők nem tehetnek semmiről. Pedig másfél éve minden pénzügyi és gazdasági döntést ők hoznak.

Ők voltak, akik nem takarékoskodtak eléggé, főleg amikor saját javadalmazásukról döntöttek. Így fordulhatnak elő milliós, államtitkári szintű jövedelmek vagy megduplázott tanácsnoki fizetés és sportállások sora a haveroknak – mutatott rá Nagy Ákos.

Hozzáfűzte: a válság idején a baloldali politikusok Miskolcon leginkább csak a kormányra mutogattak, pénzért ácsingóztak, buszjáratokat töröltek, és közben nem voltak képesek előállni egy tisztességes költségvetéssel.

– A munkahelyeket nem tudták megőrizni, jellemző, hogy a fürdőknél közel száz ember maradt fizetés nélkül, holott hétszázmillió forintot adott a kormány az új fürdő beindítására.

– közölte méltatlankodva Nagy Ákos. A sajtóhírek szerint a leépítések más vállalatoknál is folytatódnak. Helyi forrásból úgy értesültünk, hogy a Miskolci Kommunikációs Kht.-től is sorra bocsátják el a munkatársakat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.