Emelkedik a munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása

Még az idén kiírják azokat a pályázatokat, melyeken keresztül támogatást adnak a munkahelyi bölcsődék létrehozásához.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Facebook2021. 02. 03. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős mértékben emelkedett a munkahelyi bölcsődék támogatása – jelentette be a közösségi oldalán Novák Katalin. A családokért felelős tárca nélküli miniszter kiemelte:

még az idén kiírják azokat a fejlesztési forrásból megvalósuló pályázatokat, melyeken keresztül támogatást adnak a munkahelyi bölcsődék létrehozásához.

A miniszter emlékeztetett: mivel Magyarországon a munkahelyi bölcsődék valamiért nem elterjedtek, ezért az elmúlt években jelentősen emelték az erre irányuló támogatásokat, így jelenleg a finanszírozásuk már hétszer nagyobb, mint négy évvel korábban.

A miniszter ismertetése szerint egy munkahelyi bölcsőde egy csoportjába legfeljebb hét gyermek járhat, ám egy nagyobb munkahelyen lehet akár több csoport is, megjegyezve, hogy munkahelyi bölcsődéket nem olyan bonyolult létrehozni és működtetni, mint a hagyományos bölcsődéket, mert az előírások nem olyan szigorúak.

Mindenkit arra biztatok – hangsúlyozta –, hogy munkaadóként hozzon létre bölcsődét, a munkavállalókat pedig arra, hogy biztassák főnökeiket, a cégtulajdonosokat, hozzanak létre munkahelyi bölcsődét,

hogy oda vihessék gyermekeiket, ha arra szükség van.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.