Győri főorvos: Orosz, amerikai vagy kínai vakcina, teljesen mindegy

Fi Zsolt, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház kardiológus főorvosa nehezen tolerálja a kétkedők, a magukat oltatni vonakodók álláspontját – írja a Mandiner.hu.

Forrás: mandiner.hu2021. 02. 27. 8:22
null
Gyõr, 2021. február 26. Egy idõs nõ megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina második adagját a gyõri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban kialakított oltóponton 2021. február 26-án. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi, kórházi orvosok naponta látjuk a lélegeztetőgépen lévő Covid-fertőzött betegeket. A vírus valódi, pusztító természetével csak az nincs tisztában, aki még nem találkozott vele”

– idézi a főorvost a Kisalföld.hu.

„Hogyan veszi a bátorságot bárki, hogy mást elbizonytalanítson? Orosz, amerikai vagy kínai vakcina? Teljesen mindegy. A jó oltás az, amelyiket felajánlanak, mert csak az használ és semmi más”

– véli Fi Zsolt. A kardiológus kifejtette, hogy senki ne gondoljon arra, hogy oltatlanul elkerüli a Covid-fertőzést. Saját, erős immunrendszerünkben vagy az immunerősítőkben egyáltalán nem lehet bízni ebben az esetben. A főorvos szerint az oltás az egyetlen – kiegészítve a maszk és a távolságtartás fizikai védelmével –, ami megállítja a Covidot.

Egy idős nő megkapja a koronavírus elleni vakcina második adagját a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházban kialakított oltóponton Fotó: MTI/Krizsán Csaba

„Ha valakinek felajánlják bármelyik vakcinát, csak két dolgot kérdezzen: hová és hány órára?”

– tette hozzá.

Fehér Rózsa főorvos, a győri oltóközpont vezetője szerint

„a harmadik hullám nem kerül el bennünket”,

így ő is arra buzdított, hogy fogadja el mindenki az első adandó alkalommal a vakcinát – derül ki a cikkből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.