Gyurcsány egykori hálózatszervezője védi Krekó Pétert

Az elmúlt hetekben komoly vita alakult a hazai nyilvánosságban Krekó Péter egyik nyilatkozatával kapcsolatban. A baloldal által sztárolt elemző a Bayer Zsolt által csak „brüsszeli szennylapnak” minősített Politicoban fogalmazta meg a sokak által botrányosnak minősített véleményét. Az ügyben még Orbán Viktor miniszterelnök is megszólalt, aki Krekó mondataira úgy reagált: „Ennél gonoszabb mondatot azért ritkán hall az ember” – írja a Tűzfalcsoport.

Forrás: tűzfalcsoport2021. 02. 01. 14:15
null
Krekó Péter Fotó: MTI/Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Krekó Péter egyébként a Political Capital nevű elemzőistálló egyik vezető munkatársa. Weblapjukon még fel is tüntetik, nem szégyellik, hogy a Bertelsmann Stiftung, a Norway Civic Grants és persze az Open Society Foundations is a projektjeik támogatói között található.

Fotó: Politicalcapital.hu

Legfontosabb nemzetközi partnereik között említik a CEU-t és még a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségét is.

Fotó: Politicalcapital.hu

Legfontosabb hazai együttműködő partnereik közül pedig nem hiányozhatnak olyan ismert Soros-lerakatok, mint az Eötvös Károly Intézet, az Átlátszó vagy éppen a Helsinki Bizottság és a TASZ sem. (Feltüntetik az ATV-t is, róluk még lesz szó írásunkban.)

Fotó: Politicalcapital.hu

Egy ügyvéd, a feljelentések és a hálózat

Ahogy az a „szólásszabadság élharcosainál” lenni szokott, Krekó a büntetőjogban találta meg az eszközt, amellyel kimászhat a botrányból. A napokban jött ugyanis a hír, hogy az elemző büntetőfeljelentést tett a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, valamint a Magyar Nemzet két publicistája ellen rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt. Ha alaposan megnézzük a Krekó Péter körüli történéseket, akkor azonban több érdekességet is felfedezhetünk.

Krekó Péter
Fotó: MTI/Kovács Attila

Krekó Pétert a Gyurcsány-féle Amőba egykori főkurátora, név szerint Horváth Lóránt ügyvédként képviseli. Horváth Lóránt az Alapítvány a Modern Baloldalért nevű szervezet kuratóriumi elnöki tisztéről azután távozott, hogy megfogalmazása szerint „nem kapott segítséget ahhoz, hogy az alapítvány tartozásait rendezni tudja”. A korabeli sajtóhírek szerint a szervezet százmilliós adósságot halmozhatott fel.

Index, 2007: Döglödik az Amőba

A trendi baloldaliságot támogató Amőba-cégek fél éve kaptak 370 millió forintos vérfrissítést. A 2006-os MSZP-kampányban jelentős szerepet játszó Alapítvány a Modern Baloldalért fenntartására szakosodott vállalkozásoknak nyújtott MFB-s hitelek lendületes terjeszkedést sugalltak. A lendület leginkább egy országos klubhálózat kialakításában mutatkozott, az Amőba-cégekhez legalább tíz vidéki és fővárosi Bázis-kocsma, diszkó tartozik. A vendéglátóipari beruházások ellenére az alapítványnak és a Bázis Holding Zrt.-nek az utóbbi hónapokban úgy tűnik, likviditási gondjai vannak. A vállalkozások vezetője, egyben az Amőba főkurátora, Horváth Lóránt az Index kérdésére el is ismerte, hogy nem a legjobban mennek a dolgok az Amőba körül.

Horváth Lóránt ügyvéd Wikipédia-oldaláról kiderül, hogy az ügyvéd párja Török Réka, az ATV műsorvezetője és a Heti Napló Sváby Andrással magazinműsor szerkesztő-riportere.

Milyen érdekes, hogy Minden, amit tudni kell a Szputnyik V és kínai vakcinákról! című anyagában többek között a vakcinákba vetett bizalomról készített nemrég riportot. Pont arról a témáról, amiről Krekó is beszélt, akinek az ügyvédje történetesen a szerkesztő-riporter párja.

A műsor azzal indít, hogy bemutatja a vakcinákat, majd a riport negyedik percében már arról hallunk, hogy a kínai vakcinának 73 különböző lehetséges mellékhatása lehet (így feltételes módban minden), köztük látásvesztés, mondja Török Réka. A riportban megszólaltatott szakértők ezután már nem az oltásról, a vakcinációról vagy a koronavírusról beszélnek, hanem egyből a lehetséges mellékhatásokról. Majd mindezek megkoronázásaképpen kapcsolnak egy Londonban (!) dolgozó magyar orvost, aki elmeséli, hogy itthon él a 89 éves mamája, és nem szeretné, ha a mamát orosz vagy kínai vakcinával oltanák be. A műsor végén természetesen szavaztatják is az embereket a kínai vakcináról. Zárásként elmondják, hogy Izraelben és Nagy-Britanniában jól haladnak az oltások, azt viszont egy árva szóval sem említik, hogy Magyarország Brüsszel bénázása miatt kénytelen más megoldások felé is fordulni, ahogy Németország orosz vakcinához való pozitív hozzáállásáról sem számolnak be az anyagban. A műsorban tapasztalható durva manipulációval kapcsolatban a napokban a Magyar Nemzet is írást közölt.

Az sem mellékes, hogy Sváby András, akinek korábban már írtunk a gyönyörű órájáról is, olyan gyurcsányista elfogultságról tett tanúbizonyságot 2006-ban, hogy a bukott miniszterelnök mosdatása miatt éveken át röhögött rajta az ország jelentős része.

Összefoglalva

  • Gyurcsány egykori hálózatszervezője ügyvédként képviseli azt a Krekó Pétert, akinek botrányt okozó mondatai erős hasonlóságot mutatnak a Gyurcsány-párt stratégiájával.
  • Az ügyvéd párja olyan anyagot készít a keleti vakcinákkal kapcsolatban a Gyurcsány iránti elfogultságáról elhíresült Sváby András műsorában, amely egyes vélemények szerint egyenesen manipulatív.
  • Az ATV nem tüntette fel ezeket az összefonódásokat.
  • Az ATV-n feltűnően magasztalják Krekó Pétert

    A Krúg Emília által vezetett Egyenes beszédben hosszú perceket adtak a fölényeskedő Krekó Péternek, hogy tovább beszéljen a kínai és az orosz vakcina népszerűtlenségéről is. Azt persze elhallgatták, hogy a népszerűség mértéke nem a hatékonyság kulcsa!

    Krekó azt is megengedte magának a beszélgetés során, hogy a botránya kapcsán elhangzott egyes jobboldali véleményeket összefüggésbe hozza mentális betegségekkel (paranoid tévképzet) és a pszichiátriákkal említette egy mondatban mindezeket.

    A feltűnően elfogult műsorvezető egy adott ponton már a jobboldal és a törzsi gondolkodás összefüggéseiről beszélve mentegette az elemzőt. Az ATV azóta sem határolódott el a propagandistától, továbbra is a csatornánál dolgozhat. Kifejezetten visszatetsző volt, ahogy a műsorvezető folyamatosan Krekó érzéseire terelte a hangsúlyt, ezáltal megteremtve az áldozati státust az elemző számára. Ritkán látni ilyen elfogult és nyílt baloldali propagandát. Csak erős gyomrúaknak ajánljuk a beszélgetést.

    Krúg Emlia elfogultsága nem először kerül elő az utóbbi időben. Nemrég vigyorgással nyugtázta, amikor egy jobboldali újságírót egy koszos malac dörgölőfájához hasonlította műsorának vendége. Az ATV ekkor sem lépett fel a műsorvezetővel szemben.

    Az összefonódásoknak nincs vége: Gyurcsány mindenkit összeköt

    Ha megnézzük Horváth Lóránt ügyvéd weboldalát, akkor találunk ott egy „Rólunk mondták” rovatot, ahol többek között az a Sváby dicséri, akinek a műsorában a párja riporter.

    Fotó: Horvathlawyers.hu

    De Török Réka (az ügyvéd párja) is szépeket mond, persze az érzelmi viszony nincs feltüntetve, tehát elfogulatlannak semmiképp nem nevezhető, etikailag pedig elégé megkérdőjelezhető ez az eljárás.

    Fotó: Horvathlawyers.hu

    A rovatban egyébként olvasható a Gyurcsánytól kitüntetést átvevő Fleck Zoltán véleménye is, aki legutóbb arról értekezett, hogy ha az ellenzék nyer 2022-ben, akkor: „Nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. De ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után.”

    Milyen érdekes, hogy Fleck Zoltán annak a Soros-közeli Eötvös Károly intézetnek az igazgatója, amelyet legfontosabb hazai partnerei között említ Krekó Péter istállója, a Political Capital.

    Fotó: Horvathlawyers.hu

    Az oldalon egyébként Horváthék médiában tett nyilatkozatait is szemlézik, itt kizárólag Sváby műsorát tüntették fel. Annak a Svábynak a műsorát, ahol az ügyvéd párja dolgozik. Vajon tudott erről az ATV vezetése? Ha tudott róla, akkor miért nem tettek semmit a gyakorlat ellen?

    Török Réka egyébként az ATV nevét is tartalmazó (torokreka_atv) Instagram-oldalán nyilatkozott pozitívan Horváth ügyvéd felkészültségéről.

    Fotó: Instagram

    A baloldal halálkampányáról

    Pénteken a Fidesz közleményében elég jól összefoglalta mindazt, amit a Gyurcsány vezette baloldal halálkampányáról tudni érdemes.

    „A baloldal azt a kínai vakcinát támadja, amellyel az Egyesült Arab Emirátusoktól kezdve Szerbián át már több mint egymillió embert, köztük vajdasági magyarokat, oltottak be. Gyurcsányék azért ellenzik a kínai vakcinát, mert úgy gondolják, minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik. Semmi sem drága nekik a hatalomért, halálkampányukkal a magyar emberek életét veszélyeztetik politikai haszon reményében. Gyurcsányék fejezzék be az oltásellenes kampányukat!”

    Hát, ezzel nem tudunk vitatkozni. Szomorú, hogy itt tart a baloldal.

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.