Írdalá.hu: újabb három ország és a ráadás a cél május 7-ig

Folytatja a kampányt a Gerilla.hu és az Írdalá.hu csapata, május 7-ig azon dolgoznak, hogy újabb három országban sikerre vigyék a székely petíciót. Ezekbe az államokba személyesen látogatnak el. Dolgoznak tovább a ráadásért is, megpróbálnak minél több támogatót az ügy mellé állítani azokban az országokban, ahol eddig szűken lett meg a jogszabályban előírt aláírásszám.

2021. 02. 10. 8:15
null
A kampányfőnök meglepetéscunamit ígér a következő hónapokra Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megkaptuk a jelzést Brüsszelből, hogy a székely petíció aláírásgyűjtése május 7-ig folytatódhat – jelentette ki a Magyar Nemzet megkeresésére Pesty László kampányfőnök. Kiemelte: azért dolgoznak tovább, hogy növeljék a kezdeményezés lobbierejét. Az eddigi tapasztalatokat mindenképpen hasznosítják.

– Első lépésként szerda reggel értekezletet tartunk, ahol elemezzük a helyzetet, kijelöljük a célországokat és dolgozunk tovább. Három európai uniós államot fogunk kiválasztani, és próbáljuk az eddigi kilenc mellé azokat is behúzni – fogalmazott a szakember.

Hozzátette: a kampányban azokra az országokra is koncentrálnak, ahol szűken teljesítették a limitet. Próbálnak ezekben az államokban újabb támogatókat a székelyek ügye mellé állítani, mert az eddigi szignók között lehetnek érvénytelenek. Ezek darabszámát azonban megbecsülni sem lehet, az aláírásokat pedig csak a gyűjtés május 7-i határidejének lejárta után ellenőrzik, így érdemes minél több szignót begyűjteni a kérdéses államokból.

Pesty László kitért arra is, hogy ha megszületik a döntés a három újabb európai uniós államról, utána várhatóan minden érintett országba ellátogatnak, és személyesen kampányolnak azért, hogy a székely petíció helyben is eredményes legyen.

– Nem bízzuk kizárólag az online felületekre a dolgot, mert az eddigi példák azt bizonyítják, hogy a személyes találkozásoknak és a helyben elvégzett munkának hatalmas ereje van – hangsúlyozta a kampányfőnök.

Mint megírtuk, a november 7. és február 7. közötti harmadik szakaszban négy országot húztak be, ezek közül hármat – Spanyolországot, Szlovéniát és Lettországot – a kampány hajrájában vitték sikerre. Az eredmény eléréséhez Pesty László és a Gerilla.hu néhány munkatársa január második felében napokig Katalóniában és Baszkföldön kampányolt. A spanyolországi állomás után Veress Hilda, a kampánycsapat operatív igazgatója és egy munkatársa látogatott el a szomszédos Szlovéniába, ahol személyesen dolgoztak a székely petíció sikeréért. Végül február 6-án Pesty László három munkatársával Lettországban járt, és egész nap a székely ügyért kampányolt. Találkoztak a helyi orosz kisebbség képviselőivel, politikusokkal, influenszerekkel, helyi közösségek vezetőivel egyeztettek, interjúkat adtak.

A kampányfőnök meglepetéscunamit ígér a következő hónapokra
Fotó: Facebook

A székely petíció kampányfőnöke azt viszont egyértelművé tette, hogy olyan országba nem utaznak el, ahol már eddig sikerre vitték az ügyet, ezekben az államokban csak az online térben próbálnak újabb embereket a kezdeményezés mellé állítani.

– Az erőt, a pénzt és az emberi erőforrást a három célországra koncentráljuk; új területeket kell meghódítanunk – tette hozzá.

Pesty László kitért arra is, hogy bár nagyon bíznak a személyes kampány sikerében, tovább dolgoznak az online térben is, ennek részleteiről később számolnak be. – A következő három hónap meglepetéscunami lesz – mondta a kampányfőnök.

Annyi bizonyos, hogy a központi oldal aláírás-számlálója valóban nem állt le, vasárnap éjfél óta több száz újabb szignó érkezett be. Ami a jelenlegi helyzetet illeti, eddig abszolút számban és arányaiban is a legtöbben Magyarországról támogatták a kezdeményezést: hazánkban több mint nyolcszázezren álltak az ügy mellé, 51-szer annyian, mint amennyit a jogszabály előír.

Romániából csaknem 172 ezer online aláírás érkezett, ami az előírt mennyiség 715 százaléka.

Jól teljesített Szlovákia is, ahol több mint 28 ezer aláírás futott be, a minimum csaknem 290 százaléka. Horvátországban 72,3, Lettországban 12,6, Litvániában 2, Spanyolországban 34,5, Svédországban 3,8, Szlovéniában 9,5 százalékkal vannak jelenleg a limit fölött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.