Már a háziorvosoknál van a kínai vakcina

Egyes kormányhivatalokból már megérkezett a háziorvosi rendelőkbe a kínai Sinopharm-vakcina, felgyorsulhat az oltakozás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, M12021. 02. 23. 20:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felgyorsulhat az oltási folyamat a kínai vakcinának köszönhetően. Ma érkeztek meg a Sinopharm-vakcinák a kormányhivatalokba, ahogy arról lapunk is beszámolt. Egyes kormányhivatalok már a háziorvosi rendelőkbe is tudtak továbbítani az oltóanyagból.

Kancz Csaba Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott az M1 Híradójában elmondta, szerdától 145 háziorvos kezdi meg praxisonként 55 ember beoltását Komárom-Esztergom megyében. – A fővárosban hetvenezer ember beoltására készülnek ezen a héten – nyilatkozta Sára Botond kormánymegbízott .

A Magyar Távirati Irodától megtudtuk, hogy Komárom-Esztergom megyében

a kínai Sinopharm-vakcinákat a háziorvosi rendelőkbe egyetlen nap alatt eljuttatták.

 

Kancz Csaba Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott (b) átadja a Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináit Kreft-Horváth Loránd háziorvosnak komáromi orvosi rendelőjében 2021. február 23-án
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A héten egyébként jórészt a kínai szállítmány megérkezésének köszönhetően nyolcszázezer fölé emelkedhet Magyarországon a beoltottak száma – derült ki az operatív törzs mai tájékoztatóján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.