Elemér 2024. február 28.
logo

Nagy lehetőséget szalasztott el az újpesti baloldal

Magyar Nemzet
2021.02.03. 16:17
Nagy lehetőséget szalasztott el az újpesti baloldal

„Miközben folyamatosan siránkoznak, hogy nincs pénz, aközben simán lemondtak több mint négyszázmillió forint állami támogatásról. Persze ahhoz dolgozni kellett volna, pályázatot benyújtani, egyeztetni!” – kommentálta Wintermantel Zsolt volt újpesti polgármester, hogy

a kerület baloldali vezetése, a momentumos Déri Tibor polgármesterrel, nem pályázott a támogatásért a kormányhoz a Székesdűlő földútjainak szilárd burkolatúvá alakítására.

„Mennyivel egyszerűbb néhány hazug plakátot kiragasztani és másra mutogatni, hogy mi miért nincs!” – tette hozzá a BKK igazgatósági tagja.

Wintermantel emlékeztetett:

„még 2019-ben 322 millió forint állami támogatást nyertünk el kollégáim remek munkájának köszönhetően.

Ebből 1,6 kilométeren tudtuk volna megcsinálni a székesdűlői utcák aszfaltozását. Csakhogy jött a választás, az új, baloldali csapat pedig konkrétan nem csinált semmit, így az a lehetőség akkor elúszott, a pénzt vissza kellett fizetni!”.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány újra pályázatot írt ki az önkormányzatok támogatására, amiből

Újpestnek több mint négyszázmillió forint juthatott volna.

„Juthatott volna, de erre Újpest vezetése nem tartott igényt! Még csak be sem nyújtottak semmit a pályázaton!” – írta felháborodva. „Lassan másfél éve hatalmon vannak, és nem csináltak semmit! Jól van ez így?” – tette fel a kérdést Wintermantel Zsolt.

Az üggyel kapcsolatban írtunk az újpesti önkormányzat e-mail címére. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.