időjárás 18°C Csanád, Emil 2022. május 28.
logo

Rasszizmus a magyar parlamentben

Csépányi Balázs
2021.02.16. 10:55
Rasszizmus a magyar parlamentben

Eddig és ne tovább!

Példátlan eset történt a hétfői parlamenti ülésen. A Jobbik elnöke felháborító, vérlázító dolgot tett. Jakab a tőle már megszokott semmitmondó fröcsögés mellett csúnyán elszólta magát, kibukott belőle a pártja eredendő rasszizmusa, hiszen rasszista kutyából nem lesz liberális szalonna.

De nézzük először a rasszizmus definícióját:

A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külső vagy belső tulajdonságait kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.

Ennek fényében idézzük fel, mit mondott a magyar parlamentben a Gyurcsány-féle szivárványkoalíció alpári tagozatának vezetője:

– Hát hogyha magyarán van valami kínai cucc, amivel beoltottak egymillió afrikait vagy egymillió kínait, az ön szerint jó kell hogy legyen a magyaroknak is? [...]„

Az a kisebbik probléma Jakab szövegével, hogy megkérdőjelezi a magyar hatóságok kompetenciáját, tehát kétségbe vonja, hogy egy itthon engedélyezett vakcina megfelelő-e és már azt is megszokhattuk, hogy útszéli stílusban beszél, ezért azon, hogy cuccnak hívja a vakcinát már meg sem lepődünk.

Azonban az aljas és visszataszító, hogy a krumpliszsákos mocskolódó azt sugallja, hogy az a vakcina, amely az afrikai embereknek és a kínai embereknek jó, az a magyar embereknek nem jó.

Pedig a magyar is ember, az afrikai és a kínai is ember, ők sem állatok, kísérleti nyulak, ők sem akarnak meghalni, ahogy mi sem, a különbség csak a rassz, a faj, talán a bőrszín, a nyelv, esetleg a vallás.

Megjelent hát a magyar parlamentben egy koronavírus-fajelmélet éppen ott, ahonnan várható is volt.

Jakab Péter leleplezte, beleordibálta a képernyőbe, a parlament levegőjébe féktelen rasszizmusát.

Nehezen találunk szavakat.

Mindenesetre várjuk, hogy azok, akik oly szeretettel tapsoltak neki, most elnézést kérjenek az Afrikában és Kínában élő emberektől.

Várjuk, hogy elítéljenek egy igencsak rasszistának hangzó kijelentést még akkor is, ha az ő kutyájuk kölyke öklendezte fel ezeket a nyomorult szavakat.

Eddig és ne tovább!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!