Vádat emeltek Donáth László ellen szeméremsértésért

A volt MSZP-s Donáth Lászlót aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntettével és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétségével vádolják.

2021. 02. 05. 9:31
Donáth László
A szocialisták volt képviselőjével szemben vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Fotó: MTI/H. Szabó Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt ma az ügyészség Donáth Lászlóval szemben, akit 2019-ben gyanúsítottak meg emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel. A korábbi szocialista országgyűlési képviselő, evangelikus lelkész 2020. december 30-án elektronikus úton megkapta az eljárás összes dokumentumát, így az iratismertetéssel hivatalosan is befejeződött a nyomozás rendőrségi szakasza.

A szocialisták volt képviselőjével szemben vádat emelt a Fővárosi Főügyészség
Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a mai napon vádat emelt

egy férfival szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt.

Az ügyészség álláspontja szerint feljelentés, orvosi iratok, tanúvallomások és igazságügyi pszichológusszakértői vélemény bizonyítja a az elkövetett cselekményeket. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben

szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést a vádlottal szemben

– közölte lapunk kérdésére a Fővárosi Főügyészség.

Mint arról lapunk beszámolt, Donáth zaklatási, bántalmazási botránya 2019 augusztusában robbant ki. Akkor a TV2-nek az áldozat férje nyilatkozott, aki szerint felesége véletlenül egy takarítóeszközt hagyott egy szentkép alatt a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetházban, amelyet Donáth László vezet. A férj elmondása szerint volt MSZP-s képviselő ezt meglátva

a falnak szorította a feleségét, és a nyakát szorongatta.

Mint kiderült, a tettlegesség már csak az utolsó csepp volt a pohárban: az evangélikus lelkészként dolgozó Donáth több fiatal nőt is zaklatott. „Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a WC-be futottunk be előle, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt?

»Jöjjön a tornaszobába, kedves!«

És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás” – mesélte az egyik áldozat.

Várható volt a vádemelés

Donáth László, aki egyébként a momentumos EP-képviselő, Donáth Anna apja, a botrány kirobbanása után rögtön azzal védekezett, hogy politikai lejáratókampány áldozata, pedig az ügyben még pszichológus szakértőt is kirendeltek, aki meghallgatta a feljelentő sértettet – írta december 30-án a PestiSrácok.hu. A hírportál értesülése szerint a szakértő nagy segítség minden nyomozásban, hiszen az ilyen esetekben a traumatizáltságot, illetve az élet- és élményszerűséget vizsgálja meg. A Fővárosi Főügyészség portálunk megkeresésére küldött tájékoztatása szerint elkészült a szakvélemény, amely álláspontjuk szerint a Donáth Lászlóval szembeni megalapozott gyanút megerősítette.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.